To je to što me zanima!

Trener Dinama: Hodao sam kao Baltazar i bio nervozan... Dečki večeras mogu popiti koliko žele!

SALZBURG - DINAMO 0-2 Ogiwaru smo željeli zbog lijeve noge na toj strani, a u Kulenovića stvarno vjerujem. Vjerujem da možemo u Ligi prvaka dohvatiti željenih desetak bodova...
Vidi originalni članak

Kakva večer za sve navijače Dinama! Zagrepčani su konačno upisali jedan veliki gostujući skalp u Ligi prvaka, Dinamo je slavio kod Salzburga 2-0. Junaci? Sandro Kulenović. Stefan Ristovski. Bruno Petković. Ma svi! Nenad Bjelica je na europskoj sceni remizirao protiv Monaca, sad (iako nije bio na klupi) slavio u Salzburgu. Kapa do poda! 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Čestitke svima. Svim igračima, svima koji vole Dinamo, navijačima koji su izdominirali na trbinama kao mi na terenu. Ovo je velik dan za nas, ali pred nama je još puno posla. Igrači su ispunili sve zahtjeve na najbolji način, ne mogu nikoga izdvojiti, svi su bili sjajni - rekao je Bjelica, pa dodao:

- Prva pobjeda nad Salzburgom? Radujem se zbog pobjede, važnija je ta pobjeda Dinama u gostima. Drago mi je što sam ja srušio tu statistiku. Ma možda ju ni nisam srušio, možda ju je srušio Danijel Jumić, ha, ha. Ja si to sve računam kao moje utakmice, sretan sam zbog velike pobjede.

Kako vam je bilo voditi utakmicu s klupe?

- Imam iskustva. Prvo poluvrijeme sam još sjedio, drugo nisam izdržao, digao sam se. Hodao kao Baltazar lijevo-desno, tako kompenzirao nervozu. Svima dajem "desetke". U prvom dijelu nam je falilo malo uvjerenja, igrača u suparničkom šesnaestercu, možda je Baturina previše bio u prilazu. Kulenović je bio sam, to je bilo premalo. Ali u nastavku je bilo bolje, puno bolje. Kontrolirali smo utakmicu cijelo vrijeme, perfektna utakmica.

Što ste rekli Kulenoviću uoči utakmice?

- Rekao sam mu što i vama, vjerujem u njega, on je sad možda najbolji hrvatski strijelac u 2024. godini. To mi malo podcjenjujemo. Kulenović je bio dosta podcijenjen, a zabijao je važne golove. Sretan sam zbog njega, zbog cijele momčadi, idemo dalje. Petković? Minimalno smo riskirali, on uđe na 15 minuta i pokaže klasu.

Ogiwara se našao lijevo...

- Htjeli smo lijevu nogu, znali smo da ćemo imati prostora, puno situacija za centaršute. Od Pierrea-Gabriela to nemamo na desnoj strani, Ogiwara to ima, bez obzira na neke njegove slabosti. Bio je savršen, napravio je puno dobrih stvari. Ma glavno da nema velike euforije. 

Nekako je dojam da na vašem licu nema previše smiješka...

- Ha, ha, preumoran sam valjda. Znate da je tanka linija između pukovnika i pokajnika, sretan sam zbog zbog cijelog kluba. I ja sam taj koji ne smije padati u euforiju, ali niti u depresiju kad nam ne ide. Puno posla je pred nama, moramo dobiti dvije HNL utakmice, a onda nas čeka Slovan. Ispred smo Bayerna i Milana? Mi ne možemo utjecati na njihove rezultate, možemo samo na svoje. Rekli su da nam je nekih 10-ak bodova dovoljno da budemo među 24, to nije nemoguće ostvariti - rekao je Bjelica i za kraj dodao:

- Dečki danas imaju pravo na pivo, ma na više njih. Koliko god žele, ha, ha. Danas im je sve dopušteno.

Trener Salzburga Pepijn Lijnders bio je vidno utučen nakon utakmice.

- Morali smo biti bolji, ali sad moramo dignuti glave. Igrali smo dobro s 10 igrača, možda je preteška riječ da sam ponosan na to, ali stvarno smo se htjeli vratiti u utakmicu, dali smo sve od sebe. Dečki moraju znati da ima još utakmica, puno ćemo naučiti iz ovoga, vratit ćemo se još jači - poručio je Lijnders, pa dodao:

- Glave gore, idemo dalje. Ovo je proces, svi misle da je ovo naš kraj, ali vjerujte ovo je tek naš početak. Stvarno smo dali sve od sebe, to je nogomet. Jako smo se potrošili u ovoj utakmici, nismo iskoristili neke svoje situacije. Moramo rasti kao momčad, a to možemo samo igrajući teške i zahtjevne utakmice poput ove s Dinamom.

Trener Salzburga uvjeren je kako njegova momčad može puno više od ovoga...

- Naša momčad ima talent, nevjerojatan potencijal, samo nas mora krenuti. Moramo dobiti jednu ovakvu utakmicu pa da nas krene. Stvarno dečki dobro rade, sjajno treniraju, ali u ove tri utakmice Lige prvaka nismo još uhvatili taj naš momentum, da se nešto okrene na našu stranu. Imamo potencijal, ali trebamo i malo sreće. Isključenje Schlagera? E to smo morali bolje braniti. Nekako nisam imao dojam s klupe da je to tako opasna situacija, odjednom smo se našli u teškoj situaciji, ostali s deset igrača. 

Idi na 24sata

Komentari 31

  • kicovz 24.10.2024.

    velika pobjeda, samo mi nije jasno zašto i u hnl nemaju takav pristup

  • SRAMOTE HRVATA YDZ YAJDUK 24.10.2024.

    imam ja 2 pitanja za ogladne clanove 24 sata 1 TOMISLAV GALEBIC HOCES TI NAPISATI KOJI LJEPI CLANAK O DINAMU NAKON OVOG ILI SI HAJDUKOV NOVINAR PA CES PISATI O 20 FRITULI 2 ADMINE JESI DOBRO ILI CES BITI STROZI PREMA NAMA DINAMOVCIMA HRVATIMA DINAMO PONOS SVIO PRAVIH HRVATA

  • DTrump 24.10.2024.

    @mars7 bracek, si ziv?

Komentiraj...
Vidi sve komentare