To je to što me zanima!

Trebaš tricu? Dodaj Pilepiću... 'Šuter se ne rađa, on se stvara'

Nitko u Euroligi nije u boljoj tricaškoj formi od Frana Pilepića (25). U posljednje tri utakmice bek-šuter Cedevite šutirao je 16/21, što je postotak od sjajnih 76,2 posto
Vidi originalni članak

Da, brojevi su zaista impresivni. Takvim se postotkom zaista rijetko tko može pohvaliti. No šut je moje najjače oružje, pa zbog toga i mora biti dobar. Tijekom dosadašnje karijere uvijek sam trice šutirao iznad 40 posto, kaže Pilepić.

U četvrtak je Maccabiju, europskom prvaku, utrpao šest trica iz sedam pokušaja. Prije toga je moskovskom CSKA i Limogesu zabio 10 iz 14 pokušaja.

"Dolazim ranije na trening i ostajem poslije drugih da bih trenirao šut. U radu je sve" - Pilepić se ne oslanja samo na talent

- Neki kažu da se pravi šuteri rađaju, da to imaš ili nemaš, i da ne moraš toliko trenirati kao drugi. S tim se ne slažem. Puno radim na šutu. Još kao klinac sam s ocem radio na tehnici, stalno smo ispravljali moj šut. Ništa nije došlo slučajno - kaže Pilepić.

U posljednje tri euroligaške utakmice zabio je 21, 23 i 22 koša. U najboljem europskom klupskom natjecanju Pilepić ukupno za tri poena ima postotak od 54,55 posto. Treći je po broju pogođenih trica, ukupno 24.

- Dolazim ranije na trening i odlazim poslije drugih samo zbog šutiranja trica. Dodatno ih ispalim i više od sto. Budući da sam prije puno radio na tehnici, danas mi je lakše dignuti te postotke. Sad ubirem plodove rada iz svih prethodnih godina - istaknuo je Fran, ali i dodao da mora ipak nešto popraviti.

- Uglavnom trice zabijam nakon povratne lopte ili bloka. Moram početi trpati i nakon driblinga - kaže Pilepić.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • gospic1 13.12.2014.

    Samo nastavi I nagrada ce stici.

  • chaz michael michaels 13.12.2014.

    ista stvar ko i u nogometu... ronaldo je rad i rad i rad i vježba a messi čisti talent... a i jedno i drugo mogu dovesti do savršenstva

  • More22 13.12.2014.

    Glupost! Za šut je potreban osjećaj.Osjećaj ili imas ili nemas.I onda je stvar i treningu.Jedno je ispaliti sto trica,a drugo je pogoditi sto trica.Ukic nikada nije bio ce biti suter primjerice.Dok je najmeksu ruku imao Sesar,al je bio glup pa nije nista napravio od sebe.

Komentiraj...
Vidi sve komentare