To je to što me zanima!

Transfer karijere za novog 'vatrenog': Potpisao za Benficu

Izbornik mlade reprezentacije Igor Bišćan je Musi 11 puta dao priliku, a mladi napadač uzvratio mu je s četiri gola, dok će sad prvi put imati priliku dokazati što može među seniorima 'vatrenih'. I to kao član europskog velikana
Vidi originalni članak

Hrvatski nogometaš Petar Musa (24) živi najljepše dane svoje karijere. Prije samo nekoliko dana prvi put je završio na popisu hrvatske reprezentacije, a u petak navečer je službeno postao član portugalskog velikana Benfice!

Novopečeni hrvatski reprezentativac, koji će se hrvatskim navijačima predstaviti u lipnju u Ligi nacija protiv Danske, Francuske i Austrije, potpisao je za Benficu do 2027. godine. Financijski detalji nisu poznati, a u sljedećim danima klub će ga predstaviti.

Najbolji igrač i prvi strijelac Darwin Nunez vjerojatno odlazi na kraju sezone pa je portugalski velikan tražio talentiranog i rasnog golgetera koji će uskočiti u njegove kopačke, nemilosrdno trpati i predvoditi napad u godinama koje slijede, a to su prepoznali u Musi koji je ove sezone igrao fantastično u Boavisti na posudbi iz Slavije Prag. 

Zabio je 11 golova u 27 utakmica i ponajviše zahvaljujući njemu klub je ostao u ligi. Nagrada za sjajne igre stigla je na kraju sezone potpisom za europskog velikana koji je u njemu prepoznao veliki potencijal. Tako će nastaviti hrvatsku lozu u Benfici kao sedmi Hrvat. Prije njega članovi lisabonskog kluba bili su Filip Krovinović, Branimir Kalaica, Mato Miloš, Tomislav Šokota, Tomislav Ivković i Mario Stanić. 

Nakon što je 2017. godine Musa prešao u redove praške Slavije iz zaprešićkog Intera, tražio se po mnogim posudbama. Preko češke Viktorije Žižkov, Slovan Libereca, njemačkog Union Berlina te na kraju portugalske Boaviste. Ove je sezone u 35 nastupa zabio 12 golova uz četiri asistencije. 

Izbornik mlade reprezentacije Igor Bišćan 11 mu je puta dao priliku, a mladi napadač uzvratio mu je s četiri gola, dok će sad prvi put imati priliku dokazati što može među seniorima 'vatrenih' kad ga je Zlatko Dalić uvrstio na popis ususret nadolazećim utakmicama u Ligi nacija.

Prema Transfermarktu vrijedi četiri milijuna eura, a njegova tržišna cijena uoči dolaska u Portugal bila je upola manja

Idi na 24sata

Komentari 15

  • 21.05.2022.

    Momak muči i radi,svaka čast. Nema plaćena piskarala za svoj račun.👍

  • Tko sere 14 21.05.2022.

    Dobar klub, nek mu je sritno

  • kp 21.05.2022.

    Daj bože da bude blizu Manđe želim mu sve naj naj ali misli da nije to to.Nevjerokatno kako nemamo napadača nekog kalibra.Druge sve pozicije višak napad ništa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare