To je to što me zanima!

Toplak za 24sata: Bio sam s Dalićem u Berlinu na Brazilu, a u Neuruppinu prije 30 godina

Tako nestvarno mi zvuči da smo prije 18 godina utakmicu u Berlinu zajedno gledali s vrha tribine, a sad ju je Dalić vodio iz prvog reda, dok sam ja navijao doma kraj televizije, rekao je Samir Toplak za 24sata
Vidi originalni članak

Kako se ne bih sjećao te utakmice s Brazilom i našeg odlaska u Berlin, ne mogu vjerovati da je već prošlo 18 godina, priča nam Samir Toplak (54). Hrvatska nogometna reprezentacija vraća se u Berlin po prvi put nakon 2006. godine i Svjetskom prvenstva u Njemačkoj. Na čelu "vatrenih" tad je bio pokojni Zlatko Kranjčar, a Hrvatska je od sjajnog Brazila poražena s minimalnih 1-0.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Olimpijski stadion u Berlinu tad je potpuno bio u kockicama, a s tribina su za našu reprezentaciju navijali Samir Toplak i Zlatko Dalić.

- Joj, ma sjećam se svega kao da je to jučer bilo. Nasmijala me izjava Zlatka Dalića na jučerašnjoj press-konferenciji kad je rekao kako je na toj utakmici sjedio negdje kod semafora. Stvarno smo bili jako visoko, jedva vidjeli igrače na terenu, ha, ha. Ali bilo nam je super, s nama su još bili aktualni predsjednik Varaždina Dražen Vitez i voditelj omladinske škole Damir Jagačić - kaže Toplak, pa dodaje:

NAJVEĆI U POVIJESTI ‘VATRENIH’ Luka je postao legenda koju nitko nikad neće dohvatiti...

- Ja sam tad bio nešto u Bochumu, pa sam taman stigao u Berlin, a dečki su već bili tamo. I bili smo klasični navijači, sve je prošlo uz puno smijeha i dobre zezancije. Ma nemrem vjerovati da je već prošlo 18 godina, meni je to nestvarno. Ja sam kasnije još otišao u Stuttgart na utakmicu protiv Australije (2-2), a dečki su ranije otišli za Varaždin.

Samir Toplak je pričao u dahu...

PRATITE NAVIJAČKO LUDILO 24sata u Berlinu: Bivši 'vatreni' došli podržati momčad, navijači Hrvatske dominiraju stadionom

- To mi sad tako nestvarno zvuči da smo prije 18 godina utakmicu u Berlinu zajedno gledali s vrha tribine, a sad ju je Dalić vodio iz prvog reda, dok sam ja navijao doma kraj televizije, ha, ha. Ma svaka mu čast, Dalić već godinama radi čuda s hrvatskom reprezentacijom, on zna kako dišu igrači, kako se prema njima mora postaviti. Ima tu socijalnu inteligenciju, to je za trenera možda i najvažnije.

Je li tog dana pala i pokoja pivica, ipak ste u Berlinu bili tek - navijači.

- A je, znaš da je, nećemo se lagati. Iako moram priznati da Dalić nije baš ljubitelj piva, on više uživa u dobrom vinu. Oduvijek je to tako kod njega. Još se čujemo, još smo u kontaktu, vidjeli smo se i nedavno prije nego je reprezentacija krenula s pripremama za Europsko prvenstvo. Želim mu svu sreću, vjerujem da će još jednom s Hrvatskom napraviti velike stvari.

SVE BITNE INFORMACIJE Hrvatska - Španjolska: Evo gdje gledati uživo, gdje se skupljaju navijači i koji su mogući sastavi

Hrvatska se danas priprema u Neuruppinu, prilično dosadnom mjestašcu 80 kilometara iznad Berlina.

- Pa ja sam vam bio u Neuruppinu poslije pada Berlinskog zida! 

Kako to mislite?

- Kao klinac sam stvarno jako puno vremena proveo u Berlinu, a poslije pada Berlinskog zida neki obiteljski prijatelji su nam se preselili u Neuruppin. I onda smo jednom prilikom išli kod njih u posjetu. Uh, to je bilo jako davno, prije više od 30 godina. Ne sjećam se dobro tog gradića, samo nekakvog dvorca tamo. Ma koga briga, najbitnije da Neuruppin donese sreću našoj reprezentaciji - završio je Toplak.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • bezobrvenajeziku 15.06.2024.

    To je vrijeme dok se Dalić probijao...Tražio pare za igrače da igraju,tako sam čuo,nemojte me odmah kuditi...Ja od svega srca želim da naši osvoje euro...

  • fui24h 15.06.2024.

    Bezvrijedne informacije

Komentiraj...
Vidi sve komentare