To je to što me zanima!

Tomić o formi reprezentacije: Porazi me ne zabrinjavaju...

AJMO MLADI Drago mi je što je Dario Šarić s nama, a žao mi je što nema Marija Hezonje jer bi on već sad imao važnu ulogu u reprezentaciji, kaže Ante Tomić
Vidi originalni članak

Repeša mi nije dao da budem kući, rekao je Ante Tomić, koji prvi put u karijeri pripreme odrađuje u rodnom Dubrovniku. No spavat će u hotelu sa suigračima.

Reprezentacija se u ponedjeljak vratila iz Francuske, gdje je izgubila tri pripremne utakmice, i otišla u Dubrovnik.

- Nisam zabrinut, to su tek pripreme. Ima dovoljno vremena do Eurobasketa da dođemo u pravoj formi. Kod Repeše se zna što je čija uloga, znamo koliko vrijedimo i samo o nama ovisi hoćemo li napraviti rezultat - kaže najbolji centar Eurolige, ali ne upušta se u prognoze.

- Svi smo oprezni, nitko se neće zalijetati s bombastičnim najavama, a nemamo ni temelj za njih. Da kažemo da idemo po medalju, ljudi bi se pitali: ‘Što ovi pričaju?!’.

Prije četiri godine, s 22, Repeši je bio premlad da ide na EP u Poljskoj, danas Dario Šarić s 19 nije.

- Nije ugodno kad si otpisan, ali ne zamjeram Repeši ništa. Vjerojatno onda nisam zaslužio ići. A na Šarićevu svakom pokretu vidi se da je izvanserijski talent. Ja sam uvijek za to da mladi igraju u reprezentaciji.

Drugi hrvatski supertalent Mario Hezonja (18) u njegovoj je Barceloni. No ovoga ljeta se prisilno odmara, zbog ozljede ne igra ni za mlade ni za seniorsku reprezentaciju.

- Žao mi je što nije tu jer bi već sad imao važnu ulogu. Bolje ga poznajem nego Šarića, ali obojica su sjajni za svoje godine. Odavno nisam vidio nešto tako potentno i puno talenta poput njih dvojice - tvrdi Ante.

Cimer mu je, kao i prije dvije godine, Dontaye Draper. Ako mu je prije bilo neobično govoriti engleski s cimerom u reprezentaciji, više nije.

- Dapače, drago mi je. Puno je slobodniji, svi su ga prihvatili. Malo smo ga zafrkavali kad je na Hvaru stao na ježinca, ali ne previše. To mu je bilo prvi put da se kupao u moru. Samo mi nije jasno zašto je sve to objavio na Twitteru, ha, ha.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Ubananismo 15.08.2013.

    mozda ce biti nesto od njih

  • Hrvatica<3 15.08.2013.

    Ovi mladi u 16 rasturaju na prvenstvu,kao i ostali u ml.kategorijama.........a šta se s tim klincima dogodi u seniorima ,zašto netko ne može posložiti stariju repku ?.....pa tomić je među najboljima u jednoj barceloni ,bogdanović u feneru ,imamo šarića koji je sve bolji i bolji ,rudeža ,žorića ....pojedinci fantastični ,ali kad treba u repki igrat ,druga priča ...............valjda će ih repeša posložiti ,sretno na euru

  • daljinac 15.08.2013.

    iako nam je nogomet pao na najniže grane to ne znaći da ne možete osvojiti neku od medalja ! ajmo dečki !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare