To je to što me zanima!

Tko je najbolji igrač ovog Eura?

Dani Olmo je s tri gola i dvije asistencije glavni favorit, ali još se nekoliko igrača istaknulo svojim partijama na turniru. Dvojica Engleza i Nizozemca odskočila su kvalitetom, dok Francuzi nisu briljirali...
Vidi originalni članak

Europsko prvenstvo 2024. dolazi svome kraju, pa je vrijeme za izabrati najboljeg igrača turnira. Španjolska i Engleska igrat će finale, a obje reprezentacije imaju svoje adute u nadmetanju. Dani Olmo (26) je jedan od glavnih favorita, s obzirom na to da je s tri gola na vrhu ljestvice strijelaca (uz još petoricu), a osim toga je dodao i dvije asistencije. 

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Olmov suigrač iz veznog reda Fabian Ruiz (28) također iga odličan turnir od samog početka, sjećamo se da je na utakmici protiv Hrvatske bio najbolji na terenu. Španjolska krila Nico Williams (22) i Lamine Yamal (16) jaki su aduti "furije" i iza njih je također odličan turnir. 

Statistika Williamsa na Euru:

 

Englesku je ispadanja iz osmine finala spasio Jude Bellingham (21) polu škaricama u 95. minuti protiv Slovačke. Iako cijela reprezentacija trpi kritike zbog neuvjerljive igre, "tri lava" su se "mic po mic" dogegala do finala, a najviše su se istaknuli Bellingham (2 gola) i Harry Kane (3 gola). 

Nizozemci su ostavili dobar dojam na turniru, iako im se i ždrijeb dobrano otvorio. Završili su treći u svojoj skupini, a onda u osmini finala igrali s Rumunjskom i u četvrtfinalu s Turskom. Cody Gakpo (25) s tri gola i asistencijom, te Xavi Simons (21) s golom i tri asistencije istaknuli su se u redovima "oranja", koje su dogurale do polufinala. 

Od reprezentacija koje su ranije ispale, jedan od igrača koji se istaknuo definitivno je Toni Kroos (34). Otkad se vratio u njemačku reprezentaciju krajem veljače "elf" se preporodio - u idućih osam utakmica šest su pobijedili, a dvije remizirali. Od Španjolske je u četvrtfinalu ispao praktički u egal utakmici. Ostaje i mrlja s te utakmice nedosuđeni penal za Njemačku zbog očitog igranja rukom Cucurelle početkom drugog produžetka. 

Od ostalih igrača koji nisu među opcijama u anketi, istaknuli su se Gruzijci Mikautadze (3 gola, 1 asistencija) i golman Valencije Mamardašvili (23) kojem nakon Eura neće nedostajati ponuda. Arda Güler (19) pokazao je raskoš talenta (1 gol, 2 asistencije), kao i Jamal Musiala (21) koji s tri gola dijeli vrh ljestvice strijelaca. 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • zeljezni konj 13.07.2024.

    Ceca kaže , Nemanja Gudelj !

  • MorenoZg 12.07.2024.

    Cudno da nema Messija😂😂😂😂😂😂

  • Hrvat u metropoli 12.07.2024.

    Nico Williams bez konkurencije. Užitak ga je gledati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare