To je to što me zanima!

Tinejdžerke za povijest: U finalu US Opena Raducanu i Fernandez

Britanka Emma Raducanu nastavila je igrati turnir života i ušla u finale US Opena! Pobijedila je favoriziranu Grkinju Mariju Sakkari s 6-1, 6-4, a čeka ju Kanađanka Leylah Fernandez koja je pobijedila Sabalenku
Vidi originalni članak

Kanadski navijači mogli bi 'okupirati' New York jer nas u finalu očekuje okršaj njihove velike nade protiv mlađe Britanke! Leylah Fernandez (19) u prvom je kolu pobijedila našu Anu Konjuh i na kraju došla do posljednje stepenice, a Emma Raducanu (19) i dalje nastavlja kvalitetno bombardirati prema tituli.

Bjeloruskinja Arina Sabalenka bila je jedna od favoritkinji za osvajanje turnira, ali nikako da napravi taj potrebni iskorak. Tako je bilo i u ovom polufinalu gdje ju je servis 'izdao' u tie breaku te je nakon 55 minuta igre ostala bez seta, ali uspjela je u drugom oduzeti servis mladoj Fernandez i izjednačiti stvari.

U trećem je setu ipak prelomila Kanađanka u ključnim trenucima. Iako je napravila break kod 4-2, odmah je izgubila prednost, ali je u ključnom gemu kod svog vodstva 5-4 slomila Bjeloruskinju i ušla u finale. U drugom polufinalu je Emma Raducanu bila bolja od favorizirane Grkinje Marije Sakkari i to, reklo bi se, lakše od očekivanog.

U prvom ju je setu razbila sa 6-1, a inače uporna Grkinja naletjela je na britanski zid. U nastavku je odmah Britanka oduzela servis Sakkari i nastavila držati svoj u nastavku za sigurnu pobjedu i ulazak u finale. Još prije dva mjeseca je Raducanu Wimbledon započela kao 338. igračica svijeta, a sad je u finalu US Opena.

Tako je mlada Britanka postala prva tenisačica s pozivnicom koja je došla do zadnje stepenice natjecanja.

POGLEDAJTE I LIVE PRIJENOS OTVORENOG TRENINGA VASE BAKOČEVIĆA I FRANCISCA BARRIA: 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Pepkica 10.09.2021.

    Nisu tinejdžerke, nego tinejdžerice!!

  • Mthesecond 10.09.2021.

    Mala je presimpaticna i samo 18 godina,a tako snalazljiva pred kamerama,komunikativna,opustena,pametna. Bas citao u engleskim novinama kako ce biti nova reklama za tenis,teniska manekenka,zlatna koka koja ce privlacit sponzore,i bas je tip za to. Ima vise od same igre. Prije Wimledona bila 338,nitko nije znao za nju,zaradjivala nekih 30.000 dolara,a sad vec pao prvi milijun. Samo da nastavi u tom pravcu. Inace fora da i ona I ova druga cura imaju veze s 3 zemlje :))) I ta druga nije izvorno domaca,ima sarene korijene :)))

  • 10.09.2021.

    Bolja će biti priča ako egzotična Britanka osvoji i to kao kvalifikantica i no. 150, u svom drugom nastupu na GS. S druge strane ta Fernandez je naslagala zaista respektabilna imena (počevši od naše Konjuh, preko Osake, Kerber, Svitoline i Sabalenke) pa možda zbog toga "više zaslužuje" titulu 🤔

Komentiraj...
Vidi sve komentare