To je to što me zanima!

Teodosić pokazao Česima tko je gazda, Srbija je u polufinalu

Tomaš Satoransky došao je na četvrtfinale kao prvi asistent Eurobasketa, a onda je Miloš Teodosić podijelio 14 asistencija i oduzeo mu titulu na putu do polufinala
Vidi originalni članak

Tek nešto više od osam tisuća gledatelja skupilo se na dvoboju Srbije i Češke, u obračunu najboljih razigravača Europskog prvenstva. No dok se Tomaš Satoransky s 20 koševa i četiri asista posvetio realizaciji, Miloš Teodosić odradio je ono što mu je u opisu posla i s 14 asistencija predvodio Srbiju prema mjestu među najbolja četiri u Europi. 

Srpski playmaker sad ima ukupno 58 asistencija na Eurobasketu, dok je Satoransky poslije četvrtfinala završio s jednom manje. 

Teodosić je stigao zabiti i 12 koševa, uključujući koš-faul kojim je Srbija prešla granicu od deset razlike i odlučila pitanje pobjednika šest minuta prije kraja susreta. Završilo je 89-75, a Teodosićeve asistencije uglavnom su išle na adrese Nemanje Bjelice, Zorana Ercega i Miroslava Raduljice.

Erceg je zabio 20 koševa, Bjelica je uz 14 koševa prikupio i deset skokova, a "Braduljica" je zabio 16. Kod Češke, koja je izgledala podosta ranjivije nego u duelu s Hrvatskom, samo je još Jan Vesely imao statistiku za isticanje - 23 koša i deset skokova. 

No onaj dio o blokadama i zastrašivanju pao je u vodu, Vesely i društvo imali su samo dvije blokade, a Srbija je zicer po zicer gradila i čuvala vodstvo. I tranzicijski dio, koji je mučio Hrvatsku, pripao je Srbiji jer je limitirala Čehe na tek pet koševa iz kontri, a poeni s klupe (50-14 za Srbiju) najbolje govore o širinama ekipa. 

Srbija nije imala toliko navijača kao protiv Finske prije tri dana, no čuli su se sasvim dovoljno glasno u odnosu na ostatak dvorane. Za vikend i polufinale očekuje se dolazak većeg broja navijača, susjede samo još jedna pobjeda dijeli od finala i plasmana na Olimpijske igre u Rio.

Idi na 24sata

Komentari 73

  • brix1 17.09.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 6 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • sp analiticar 17.09.2015.

    sretno srbiji u daljnjem nastavku

  • sasapref 17.09.2015.

    Osvetili smo kockaste i to je najbitnije. Nasim kmetovima srce moze biti na mestu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare