To je to što me zanima!

Tenzije u susjedstvu: Igrač Borca odbio poziv u reprezentaciju BiH, umjesto stiže igrač Hajduka

Bosanskohercegovački nogomet trese novi skandal. Mladi napadač banjalučkog kluba David Vuković ne želi u reprezentaciju, a umjesto njega izbornik je pozvao nogometaša splitskih "bilih" koji još čeka na debi
Vidi originalni članak

Napadač Borca iz Banja Luke, David Vuković (20), odbio je poziv izbornika reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergeja Barbareza, koji ga je prije osam dana pozvao za prijateljske utakmice protiv Engleske i Italije. Izbornik BiH nedavno je javno obznanio da će treći golman u reprezentaciji biti iz domaće lige, kao i najmanje još jedan igrač u polju. Vuković je dobio poziv, ali ga je odbio pravdajući to pritiskom javnosti i komentarima nakon poraza u finalu kupa od Zrinjskog.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

"Donio sam odluku da se zbog pritiska javnosti i raznih komentara poslije utakmice sa Zrinjskim ne pojavim na okupljanju reprezentacije BiH i smatram da je tako najbolje za sve navijače. Mislim da nakon novonastalih događanja ne mogu pomoći reprezentaciji jer nisam u mogućnosti da budem dovoljno koncentriran i da dam svoj maksimum na terenu, na treninzima, kao i na samim utakmicama. Reprezentaciji Bosne i Hercegovine želim svu sreću na prijateljskim utakmicama kao i u svim ostalim natjecanjima u budućnosti", napisao je Vuković.

Borac je u četvrtak izgubio finale kupa od Hrvatskog športskog kluba Zrinjski iz Mostara s ukupnih 2-0, a igrači prvaka BiH ignorirali su intoniranje bosanskohercegovačke himne uoči utakmice. Cijela momčad Borca, koji je sudačkom lakrdijom stigao do naslova, i nekoliko igrača "plemića" na taj su način protestirali protiv države u kojoj žive.

ISPRED ZRINJSKOG VIDEO Pogledajte skandalozne sudačke odluke koje su odvele Borac do naslova prvaka BiH

Vuković je ove sezone nastupio 37 puta i zabio devet golova, uz tri asistencije. Prema Transfermarktu vrijedi 100.000 eura, a ugovor ga za Borac veže do 2025. Bosna i Hercegovina 3. lipnja igra protiv Engleske, a šest dana kasnije protiv Italije. Umjesto Vukovića, u reprezentaciju je pozvan igrač Hajduka Madžid Šošić (21), koji je ovu sezonu proveo na posudbi u slovenskom Radomlju. U 34 utakmice je zabio 10 golova, uz tri asistencije. Prošao je sve mlade selekcije BiH reprezentacije, a za seniorsku nacionalnu vrstu još nema nastup. Ugovor s Hajdukom traje mu do ljeta 2026.

Nail Omerović također je dobio naknadni poziv od izbornika BiH-a Barbareza. Bek Osijeka do sada je nastupao za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a sada će imati priliku debitirati za A vrstu u nadolazećim prijateljskim utakmicama protiv Engleske i Italije. Ove sezone u 30 nastupa ima jedan gol i asistenciju u HNL-u.

POLICIJA ZABRANILA SLAVLJE VIDEO Zrinjski obranio prednost i osvojio Kup BiH u Banja Luci! Igrači trčali pozdraviti Ultrase

Slučajno ili ne, Vukovićeva objava stiže dan nakon što je Opća skupština Ujedinjenih naroda izglasala rezoluciju o genocidu u Srebrenici unatoč žestokom protivljenju Srbije. Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odmah nakon toga najavio je da će se taj entitet mirnim putem odcijepiti od Bosne i Hercegovine. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • domba18 24.05.2024.

    U ovoj Bosni nikad mira

  • Prki 24.05.2024.

    Nada se pozivu iz centrale ....

Komentiraj...
Vidi sve komentare