To je to što me zanima!

Talijanski mediji: 'Hrvatska je poput starog lava, opasni su i pametni! Ne podcjenjujmo ih...

Hrvati su posljednjih godina ispisali povijest sa sjajnom generacijom. Ovo je za neke od njih "posljednji ples" i ne žele napustiti plesni podij. Hrvati su iskusni i pametni, pišu talijanski mediji o "vatrenima"....
Vidi originalni članak

Hrvatska večeras od 21 sata igra odlučujuću utakmicu na Europskom prvenstvu. Protivnik je Italija, a cilj jasan - Hrvatska mora slaviti ako želi u drugi krug. Postoje i minimalne šanse da s bodom odemo u 2. krug, ali toliko se toga tu treba 'poklopiti'...

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U prve dvije utakmice "vatreni" nikoga nisu oduševili. Poraz 3-0 od Španjolske pa remi 2-2 u utakmici s Albanijom doveli su nas u situaciju da se večeras borimo za "život", za prolazak u 2. krug. Ali ni Talijani ne oduševljavaju na ovom Euru. Okrenuli su Albaniju i slavili 2-1, dok su protiv Španjolske upisali minimalan poraz 1-0, ponajviše zahvaljujući sjajnom Gigiju Donnarummi

'AZZURRI' FAVORITI ANKETA Italija je favorit protiv Hrvatske prema kladionicama. Tko će slaviti u borbi za prolaz?

I njima je ovo utakmica "biti ili ne biti", iako bi i s porazom "Azzuri" imali šanse za 2. krug. Ali o tom scenariju talijanski mediji ne razmišljaju. 

- Manje ljepote, više sadržajnog nogometa. Neka Italija igra manje lijepo, ali neka se kvalificira - piše u svojoj najavi utakmice Gazzetta dello sport i odmah nastavlja:

- Hrvati su posljednjih godina ispisali povijest sa sjajnom generacijom. Ovo je za neke od njih "posljednji ples" i ne žele napustiti plesni podij. Hrvati su iskusni i pametni - hvali Gazzetta "vatrene".

NAVIJAČKA EUFORIJA UŽIVO 24sata iz Leipziga: Čak 400 hrvatskih navijača policija je odvojila zbog pretresa

Prizivaju 'makijavelistički' pristup u utakmici s Hrvatima. 

- Neće nas stara Hrvatska napasti kao Španjolska. Igrači trebaju obrisati svoje strahove, igrati kao prvaci Europe - piše Gazzetta, koja najavljuje četiri promjene u sastavu Italije u odnosu na utakmicu sa Španjolcima.

Dimarco, Pellegrini, Frattesi i Scamacca 'ispadaju' iz sastava, Darmian, Cristante, Cambiaso i Retegui 'upadaju'.

- Hrvatska? Optimist sam pred utakmicu - poručio je talijanski bek Matteo Darmian.

U drugim tekstovima, a posvetila je Gazzetta utakmici s Hrvatskom njih desetak, upozoravaju i na vlastite nedostatke.

DOBRO IM POZNAT Gazzetta: Boban nas je upozorio na Modrića, a njemu nije još ni na pameti kako je prestar...

- Modrić i društvo kao da su na kraju ciklusa. Ali nikako ih se ne smije podcijeniti. Igramo protiv momčadi pune talenata koja zna pobijediti. Stari lavovi znaju zadnji put zarikati. Nama nedostaju igrači čiste klase. Nema više Baggia, Tottija i Del Piera. Ali Italija se uvijek znala boriti - piše Gazzetta.

- Očekujemo pragmatičnijeg Spallettija. Poraz od Španjolske utjecao je na samopouzdanje naše momčadi, ponizili su nas na terenu - piše u svojoj najavi utakmice Corriere della sera.

DUGOGODIŠNJI HIT Srpski mediji ponovno se žale. Sad je sporna Thompsonova pjesma koju slušaju 'vatreni'

Najavljeni sastav Italije:

Donnarumma - Di Lorenzo- Bastoni - Calafiori - Darmian - Jorginho - Cristante - Cambiaso - Barella - Chiesa - Retegui (4231)

Ovdje pratite navijački live iz Leipziga

 
Idi na 24sata

Komentari 24

  • Bero ninja 24.06.2024.

    Ajmooooooooo gazi žapce, biće ajuto, ajuto

  • danko1471991 24.06.2024.

    Pa Italija ce igrati na bod, sve ce baciti na obranu i zato bi jako važno bilo da im u prvih 15, 20 minuta zabijemo pogodak da ih otvorimo...

  • bemwe 24.06.2024.

    Samo nek na krilima igraju krila recimo marco pasalic i pjaca ili ivanušec i sve bu bilo bolje

Komentiraj...
Vidi sve komentare