To je to što me zanima!

Svjetsko nogometno prvenstvo 2030. trajat će čak 44 dana?!

Prema ideji koju treba potvrditi kongres Fife, nakon tri utakmice u Argentini, Urugvaju i Paragvaju šest reprezentacija imat će 12 do 13 dana odmora do iduće utakmice u Španjolskoj, Portugalu ili Maroku
Vidi originalni članak

Međunarodni nogometni savez (Fifa) objavio je kako će Svjetsko prvenstvo 2030. godine, koje će se igrati u šest država na tri kontinenta, započeti 8. lipnja, a finale će se odigrati 21. srpnja.

Prve tri utakmice SP-a 2030. igrat će se u Južnoj Americi, po jedna u Argentini, Urugvaju i Paragvaju, kako bi se obilježila stogodišnjica prvog Mundijala održanog u Urugvaju.

Nakon otvaranja duga pauza

One će biti na programu 8. i 9. lipnja, a šest reprezentacija koje će sudjelovati u tim utakmicama imat će 12 do 13 dana odmora do sljedećeg nastupa koji će uslijediti 21. ili 22. lipnja u Europi ili Africi s obzirom da će se ostatak natjecanja igrati u Španjolskoj, Portugalu i Maroku.

Tu odluku još mora potvrditi kongres Fife na svom zasjedanju u posljednjem tromjesečju sljedeće godine.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • RREAL MADRID 07.10.2023.

    Ova ideja sam 48 država je čista glupost. Tko će moć popratit sve utakmice, a i kome se da gledat ekipe tipa Turkmenistan, Bangladeš i slični. Naravno da je novac glavni interes i ne bi me čudlio da ovaj sustav 48 država bude kratkog vijeka i krene se na 64 države.

  • lila1111 07.10.2023.

    Može i 365

  • karabas26 07.10.2023.

    Pa ovo u Kataru se već pokazalo ko lakrdija bez obzira na uspjeh Hrvatske,svjetsko po zimi,var se nekome gledao,nekome ne,navlačilo se za Argentinu,nagrade su pokupili oni koji nisu zavrijedili itd...a ovo sad SP sa 48 država,pa ko će gledat Bangladeš,Nepal,Irak?? I to na 3 kontinenta mjesec i pol hahaha,to gubi svaku draž za nas koji to čekamo.Nula bodova Fifa...

Komentiraj...
Vidi sve komentare