To je to što me zanima!

Švicarci traže novo čudo protiv Engleza, a fanatični Turci bez Demirala protiv Nizozemaca

Večeras ćemo saznati koji će biti drugi polufinalni par Europskog prvenstva u Njemačkoj. Engleska i Nizozemska favoriti su za prolazak, ali u nogometu ne pobjeđuju uvijek favoriti...
Vidi originalni članak

Nakon što su Španjolska i Francuska izborile polufinale Europskog prvenstva, večeras ćemo saznati tko će činiti drugi polufinalni par. Engleska igra protiv Švicarske (18 sati), a Nizozemska protiv Turske (21 sat).

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

"Tri lava" su u osmini finala prošli Slovačku 2-1 nakon produžetaka. Gubili su Englezi od 25. do 95. minute, a onda se ukazao Jude Bellingham i sjajnim škaricama spasio svoju momčad poraza. Svojim je slavljem pretjerao i zaradio suspenziju zbog neprimjerenih gestikulacija, ali može ju odraditi unutar godine dana. Odmah na startu prvog produžetka Kane je zabio za vodstvo Engleza i na koncu pobjedu. Reprezentacija pod vodstvo Garetha Southgatea nikog nije oduševila igrom, ali rezultati ju prate i još su među kandidatima za trofej.

 

S druge strane, Švicarska je ostavila jako dobar dojam na dosadašnjem turniru, pobijedila je Mađarsku u skupini i Italiju u osmini finala, a remizirala sa Škotskom i Njemačkom. Protiv "azzurra" u osmini finala pokazali su koliko su jaki i kvalitetni i pobjedom 2-0 izborili četvrtfinale. Engleska je favorit prema kladionicama s koeficijentom 2,30, dok je na pobjedu Švicarske 4,30. Na neriješen rezultat koeficijent je 3. 

DOBRO SE BRANE Nevjerojatni Francuzi: Došli do polufinala Eura bez gola iz igre

U drugom polufinalu Nizozemska će nakon prolaska Rumunjske (3-0) igrati protiv Turske u četvrtfinalu. "Oranje" su završili treći u svojoj skupini, ali ih je ždrijeb "pomazio" i preko Rumunjske i Turske mogu izboriti polufinale. Momčad Ronalda Koemana imala je problema i protiv Rumunja u prvih 15-ak minuta, a onda je majstorija Codyja Gakpa okrenula momentum i povela Nizozemsku prema pobjedi. 

Turska je u skupini završila iza Portugala, a ispred Gruzije i Češke sa šest bodova. U osmini finala su prošli Austriju 2-1 s dva gola Demirala, koji je kontroverznim slavljem gola zaradio suspenziju za današnji četvrtfinale. Nizozemci su favoriti za pobjedu s koeficijentom 1,65, dok je na pobjedu Turske 6,30, a na remi koeficijent 4,30. 

Utakmica Engleske i Švicarske igra se u Dusseldorfu, a sudi ju Talijan Daniele Orsato. Nizozemska i Turska igraju u Berlinu, a Francuz Clement Turpin dijelit će pravdu na tom susretu. 

KAD TE NEĆE... Euro za zaborav. Ronaldo još u karijeri nije imao ovakav turnir!

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Matek podravec u Irskoj 06.07.2024.

    Derbi Švicaraca i Engleza sudi Orsato.Znaci moglo bi ipet biti svega kao jucer(krađa).Posto svi znamo Orsata kakav sudac je nebi se cudio da vidimo opet sve na mlin engleza.Posto UEFA, zeli Engleze da osvoje,kao sto je slucaj bilo FIFE i Argentine u Qatru.. Svi za Švicarce !!!

  • the.king 06.07.2024.

    Jos da Englezi i Turci ispadnu i 👌

  • fernandes11 06.07.2024.

    ovo engleska rjesava lagano...sa dva gola razlike

Komentiraj...
Vidi sve komentare