To je to što me zanima!

Svi huligani ostaju u zatvoru: Tereti ih se za četiri kaznena djela, među njima i ubojstvo

Kako još uvijek nije pronađeno oružje kojim je ubijen 29-godišnji Michalis Katsouris, progon za kazneno djelo ubojstva nije personaliziran
Vidi originalni članak

Grčka policija uhitila je 104 huligana koja su sudjelovala u ponedjeljak navečer u masovnoj tučnjavi ispred stadiona AEK-a gdje je život izgubio navijač AEK-a Michalis Katsouris, a među njima su 97 hrvatskih državljanina. U srijedu ujutro pojavili su se pred sudom, skrivali su lica dok su ulazili u prostorije, a grčko tužiteljstvo je protiv svih podignulo optužnicu. Određen im je istražni zatvor. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tereti ih se za četiri kaznena djela (ubojstvo s namjerom, sudjelovanje u zločinačkoj organizaciji, eksplozija i posjedovanje eksploziv) te sedam prekršaja (narušavanje mira, opasne tjelesne ozljede počinjene iu pokušaju, propadanje strane imovine, podmićivanje, ilegalno nošenje oružja, korištenje oružja i posjedovanje baklji)

Još uvijek nije pronađeno oružje kojim je ubijen 29-godišnji Michalis Katsouris, a zasad je nepoznat i identitet ubojice. Kako su pisali grčki mediji, navodno je riječ o grčkom državljaninu, navijaču Panathinaikosa, no sve će biti jasnije nakon što istražitelji utvrde čiji DNK se poklapa s onim koji je pronađen na žrtvi. Trenutačno se ispituje genetski materijal pronađen u metalnim predmetima i drvenim palicama, kako bi se pokušalo identificirati počinitelja. Istrage se odvijaju u tri pravca, a vlasti su zaplijenile sve mobitele uhićenih i pregledavaju ih radi mogućih dokaza.

Kako pišu grčki mediji, u cijeloj zemlji vlada opsežna potraga za 30-ak huligana koji su se dali u bijeg nakon masovne tučnjave u kojoj je nastradao Katsouris, a nekoliko navijača je teže ozlijeđeno. 

Kolika kazna prijeti navijačima iz Hrvatske?

Loša vijest za uhićene navijače iz Hrvatske jest što je Grčka prošle godine odlučila rigoroznije pristupiti kažnjavaju sudionika u navijačkim neredima. Maksimalna kazna povećana je sa šest mjeseci na pet godina zatvora, no u slučaju ubojstva, ona može biti još žešća i poučeno iskustvima iz ne tako davne prošlosti, čak i doživotni zatvor. Grci imaju nultu toleranciju prema navijačkom nasilju i svim silama pokušavaju to iskorijeniti iz društva. 

U veljači prošle godine tragično je nastradao 19-godišnji navijač Alkis Kampanos, a čak sedmorica osuđena su na doživotni zatvor. Petorica su dobila kaznu veću od 19 godina. Vodeći se tim poučkom, uhićenim navijačima Dinama prijeti teška kazna. 

Idi na 24sata

Komentari 170

  • nnjmkd 09.08.2023.

    Jel će i sada biti roditelja koji će angažirati odvjetnike da im izvuku sinčiće iz zatvora? Ipak su to dragi, mirni dečki😡

  • zašto se mrzite 09.08.2023.

    Ni jednog nemojte vratiti u HR. Trebamo se očistiti od takvih gubavaca i ubojica

  • Puno volim Hrvatsku 09.08.2023.

    Nepromišljenost i glupost došlo na naplatu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare