To je to što me zanima!

Superračunalo odredilo favorite Eura: Hrvatska ni blizu najvećih

Analitička kuća Opta je iznijela svoje podatke o nadolazećem Euru u Njemačkoj. Prema njima Hrvatska nema previše šansi za osvajanje, a najveći favorit je Engleska, koju slijede Francuska i domaćin turnira
Vidi originalni članak

Superračunalo analitičke kuće Opta iznijelo je svoje predviđanje tko ima najveće šanse da će podići trofej europskog prvaka u Njemačkoj. Euro počinje 14. lipnja i traje mjesec dana.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prvi favorit turnira prema superračunalu, ali i kladionicama je Engleska s 19,9 posto šansi (koeficijent 3). Gordi Albion slijedi Francuska s 19,1 posto, domaćin Njemačka 12,4 posto, Španjolska 9,6 posto i Portugal s 9,2 posto. Prema Opti, Hrvatska je deseti favorit Eura. Ispred nas još se nalaze Nizozemska s 5,1 posto, Italija s pet posto, Belgija s 4,7 posto i Danska s 2,2 posto. 

Superračunalo tvrdi da "vatreni" imaju 34,4 posto šansi za plasman u četvrtfinale, 14 posto za polufinale, 5,7 finale i samo dva posto za osvajanje turnira.

Hrvatska će prema njihovim podacima biti druga u skupini. U grupi B, ispred "vatrenih" Opta stavlja "furiju". Zanimljivo, prema njihovim predviđanjima Italija će završiti treća u skupini, iako imaju više šanse od Hrvatske za plasman u finale. Najmanje izgleda za prolazak skupine ima Albanija.

Najmanje šanse za prvo mjesto ima Gruzija, kojoj je Optino superračunalo dodijelilo 0,1 posto. Albanija, protivnik Hrvatske u grupnoj fazi, ima 0,2 posto, a prema gore slijede Slovačka (0,3 posto), Slovenija (0,4 posto), Rumunjska (0,5 posto), Češka (0,7 posto).

Idi na 24sata

Komentari 41

  • zagorac2 05.06.2024.

    kaj se tice tog umjetnog tehnoloskog mozga mi(HRVATSKA) nema nikad neku veliku mogucnost da osvoji bilo kaj ali poslije njihove prognoze mi smo uvjek u vrhu dok Engleska koju toliko puno guraju tesko i prodje grupu i zato ja podrzavam Dalica jer on je ocito Hrvatski superman

  • Pobotchnick Leeyoobo 04.06.2024.

    Imamo i mi svog stručljaka i meštra od predviđanja. Šjor socijolog sveznajući Lalić je za SP u Rusiji našoj reprezentaciji predvidija katastrofu. Naravno, pred samo prvenstvo da unese nemir. Proročanstva te splitske šjor baba Vange dostupna su svima na internetu.

  • Milošević777 04.06.2024.

    Kad niksi zaigra mi osvajamo EU

Komentiraj...
Vidi sve komentare