To je to što me zanima!

Šuker: Korijeni neuspjeha su dublji, ništa o novom izborniku

"Kad se vratim, razgovarat ću s nekoliko velikih imena hrvatske košarke, pokušat ću sve one koji znaju, imaju iskustvo i žele pomoći uvesti u bilo koje tijelo u savezu"
Vidi originalni članak

Dogodilo se ono što nitko nije očekivao i moja isprika svim ljubiteljima košarke i onima koji su očekivali nekakav uspjeh. Nažalost, otišli smo na način koji nije nimalo lijep, ali je takav kakav je. Ako želite napraviti dobre temelje za budućnost, onda morate dobro proanalizirati ono što se dogodilo, a ja mislim da su korijeni dublji, rekao je predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Ivan Šuker dan nakon ispadanja reprezentacije s EuroBasketa.

- Treba posložiti stvari, a i savez na sasvim drugačiji način, pogotovo stručni dio. Imamo potencijal, tradiciju i onda bismo konačno mogli doći do rezultata. Kad se vratim, razgovarat ću s nekoliko velikih imena hrvatske košarke, pokušat ću sve one koji znaju, imaju iskustvo i žele pomoći uvesti u bilo koje tijelo u savezu - dodao je Šuker za HRT.

Poraz od Češke 21 poen razlike u natjecanju u kojem se od reprezentacije u najmanju ruku očekivala borba za plasman u olimpijske kvalifikacije zasigurno ulazi u red najvećih katastrofa naše košarke u samostalnosti. No ne i ako pitate Šukera.

- Najgore je kada u komentarima vidite da su neki jedva dočekali novi neuspjeh. To se u hrvatskoj košarci ne bi smjelo događati, moramo pokazati jedinstvo i nešto napraviti zbog klinaca koji postoje i ne smijemo ih izgubiti - istaknuo je Šuker.

Velimir Perasović najavio je kako je njegov mandat završio, što službeno i stoji jer mu je ugovor trajao do kraja EP-a. Šuker spušta loptu na zemlju i najavljuje novi krug razgovora.

- Još moramo sjesti i razgovarati, Perasović je jučer kao odgovoran i korektan čovjek rekao to što je rekao, što samo dokazuje njegovu ljudsku i sportsku veličinu - zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 69

  • austrobugar 15.09.2015.

    Hdz- siguran put u propast košarke!

  • anders and 15.09.2015.

    miroslav ciro blazevic za izbornika

  • nostradamus 15.09.2015.

    Da mi je drago da je političar na čelu saveza nije, ali realno, treba mu dati šansu, kada je već izabran. Ako HDZ dobije izbore, sigurno je da će košarka dobiti više novaca, a onda je sve lakše. Treba pomoći klubovima koji proizvode igrače, treba forsirati te mlade igrače i dati priliku velikim košarkaškim imenima, Šuker je tu da se pobrine da logistički sve funkcionira i da ima dosta novaca u proračunu HKS. Gore od ovog ne može.

Komentiraj...
Vidi sve komentare