To je to što me zanima!

Sudački eksperti za 24sata: Nije bio penal za Dinamo, evo zašto

Iako velika većina čitatelja 24sata smatra kako je Dinamo trebao imati penal za 3-1 u 81. minuti, dva domaća prvoligaška suca tvrde kako je napadač Dinama isprovocirao kontakt
Vidi originalni članak

Da, to je penal, smatra više od tri četvrtine od oko 9000 čitatelja u anketi objavljenoj na 24sata. Tiče se sporne situacije iz 81. minute dvoboja Dinama i Monaca (2-2) u kojoj Bruno Petković pada u dvoboju za loptu s jednim igračem gostiju. Njemački sudac Harm Osmers dosudio je, pak, faul u napadu i potom dao žuti karton Lukasu Kačavendi zbog prigovora.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Za mišljenje smo upitali dva HNL suca koji, kako to nalaže sudački kodeks, ne smiju istupati imenom i prezimenom. Oni su se složili s procjenom glavnog suca kako to nije bila kažnjiva igrača obrambenog igrača, već je napadač Dinama napravio prekršaj prilikom borbe za loptu.

- Petković pokušava zagraditi loptu, što je nogometni potez. Ali provocira kontakt i sekundu poslije pada - objasnio nam je jedan sudački ekspert.

- Za mene nije penal. Petković stavlja svoju nogu u putanju kretanja obrambenog igrača - tvrdi drugi.

Snimku sporne situacije pogledajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 60

  • Palmanova 03.10.2024.

    sta bi billo da nije penal od Bernauera svirao.a da je penal nad Petkom dao.3-1

  • pocetnik 03.10.2024.

    Kad kazete nasi eksperti odmah pomislim da vas ne uvazavaju ni u catezu..sta ti znaci isprovocirat kontakt..jesi ti mozda htio nekog isprovocirati da ti spomene koga iz familije...

  • HRVAT UZ HRVATA BRAT UZ BRATA 03.10.2024.

    mene zanima kad ce neki ljepi clanak napsati o dinamo tomislav galebic ili samo pise o hajduku

Komentiraj...
Vidi sve komentare