To je to što me zanima!

Sudačka komisija objavila analizu: Spornih situacija bilo je samo na jednoj utakmici HNL-a

Sudačka komisija ni nakon četvrtog kola nije imala previše posla. Sporne su bile tek dvije situacije na utakmici Varaždina i Slaven Belupa
Vidi originalni članak

Ako je suditi po analizama sudačke komisije, hrvatski suci na početku sezone rade odličan posao u HNL-u. Do sada nije bilo većih pogrešaka, što potvrđuju i priopćenja komisije koja ih objavljuje nakon svakog kola. Ni nakon četvrtkog kola nisu imali pino posla, spornih situacija bilo je samo na utakmici Varaždina i Slaven Belupa (2-0), a sudac je u obje situacije dobro reagirao. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Situacija br. 1: Varaždin - Slaven Belupo (62. minuta); situacija za kazneni udarac

Prilikom ulaska domaćeg napadača Varaždina u kazneni prostor s lijeve strane, domaći branič startao je na loptu klizećim startom. Pritom je došlo je do laganog kontakta s nogom napadača, bez diranja lopte. Napadač je inicirao kontakt s braničem i pao na travnjak. Iz ovih razloga, Sudačka komisija je u potpunosti suglasna sa sucem da ne dosudi kazneni udarac. Sudačka komisija ne očekuje da se dosuđuju kazneni udarci za "lagane" kontakte i kad napadač pokušava zavarati suca inicirajući pad.

Situacija br. 2: Varaždin - Slaven Belupo (68. minuta); situacija za kazneni udarac - (ne)kažnjivo igranje rukom

Prilikom ubačaja lopte u kazneni prostor domaćina, domaći branič je loptu zaustavio daljnjom lijevom rukom. Sudac nije kaznio kontakt ruke i lopte te nije prekinuo igru. Sudačka komisija je suglasna sa sučevim tumačenjem uz ispravnu primjenu smjernica. Smatramo da je ruka bila u prirodnom položaju za tu kretnju te da nije bilo namjernog igranja rukom. Nije bilo neprirodno većeg proširenja tijela kako je definirano u Pravilima nogometne igre.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • @Netko 26.08.2024.

    hahaj, a vidi komentara..drzite se samo hajduka i ne pustate..

  • NEOPISIVO_2 26.08.2024.

    Livaja prije svakog primanja lopte pravi vidljiv prekršaj na protivničkom igraču. Obvezno stijeće prednost držanjem protivničkog igrača za dres ili gaće prije nego što mu je upućena lopta, a kada stekne prednost nepropisno se gradi i/ili uvaljuje lakat, stavlja ruku na rame prije skoka ili odgurnjuje igrača koji ga čuva. To u Europi ne prolazi pa i nema golova. Naši mu suci to svjesno dozvoljavaju, a vidimo i da komentatori to i ne spomiju. Prije gola Istri Livaja je napravio sve navedene prekršaje, vidi se na svakom snimku. Od nikoga niti spomena. Sramite se svi koji mu u "lopovluku" pomažete. I ti Jeličiću...........

  • DadoDavor 26.08.2024.

    Meni ono podmuklo podmetanje leđa da Istrin golman padne preko njega uz rizik ozljede je tako ružno izgledalo. Protivnički igrač nema šta ići u duel sa golmanom u peterac kad golman sigurno skoči i lovi loptu... ovo podmetanje je bilo čisto ometanje i prekršaj koji nije bio sviran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare