To je to što me zanima!

Sudačka komisija: Hajduk nije zaslužio penal protiv Gorice

Marko Livaja zabio je penal za 3-1 u sedmom kolu HNL-a protiv Gorice, a HNS-ova sudačka komisija u analizi je objavila kako Dario Bel nije trebao pokazati na bijelu točku u toj situaciji
Vidi originalni članak

Sudačka komisija Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s Bertrandom Layecom objavila je analizu situacija iz sedmog kola HNL-a, a iz istog je istaknula dvije situacije, po jednu s utakmice Hajduk - Gorica i Lokomotiva - Osijek. Sporna situacija s Poljuda dogodila se u 66. minuti, kada je Livaja zabio penal za 3-1 i time povećao vodstvo 'bilih'.

Podsjetimo, Dario Bel dijelio je pravdu na utakmici Gorice i Hajduka uz pomoć Ante Čuline iz VAR sobe, dok je na utakmici lokosa i "bijelo-plavih" sudio Duje Strukan, dok je Mateo Erceg bio u VAR sobi. Analizu sudačke komisije prenosimo u cijelosti.

Situacija br. 1: Hajduk -  Gorica (66. minuta) – situacija za kazneni udarac

POGLEDAJTE SAŽETAK: Hajduk - Gorica

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Domaći je igrač prema gostujućem braniču udario loptu koja je dodirnula njegovu desnu ruku, a ruka je bila uz tijelo bez dodatnog pokreta prema lopti. Nakon odluke suca o dosuđivanju kaznenog udarca, VAR je ispravno intervenirao i preporučio pregled situacije na terenu. Ispred ekrana, sudac, koji je ostao kao jedini donositelj odluke, nije promijenio svoju odluku. Sudačka komisija nije suglasna s odlukom suca, nego očekuje da će slijediti smjernice te da u takvim situacijama neće dosuditi kazneni udarac - javlja komisija.

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Situacija br. 2: Lokomotiva - Osijek (69. minuta) – zaleđe

- Iz slobodnog udarca, koji je bio na 30 metara od gostujućih vrata, lopta je upućena u kazneni prostor. Domaći napadač koji se nalazio u poziciji zaleđa pokušao je u skoku odigrati loptu, bio je u zraku i utjecao na suparničke braniče koji su mu bili blizu. Prema VAR protokolu, VAR je pozvao suca analizirati situaciju zaleđa. Nakon nekoliko pregleda, sudac je odlučio poništiti pogodak te dosuditi neizravni slobodni udarac (zaleđe) za gostujuću momčad. Sudačka komisija podržava suca i konačnu odluku zaleđa.

POGLEDAJTE SAŽETAK: Lokomotiva - Osijek

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • Vladovladić_2 25.09.2024.

    Igrač Gorice odnosi loptu rukom ispred igrača Hajduka i oni kažu nije penal ??????

  • Špika velemajstor 25.09.2024.

    Ja kao navijač Dinama priznajem da je Petković zaslužio crveni kartom. Gdje je tu profesionalizam, ai reprezentativac je. Suci moraju njega, Ristovskog, Livaju, onog kostolomca Šarliju i takve, a ima ih još puno češće kartonirat pa nek misle. Svima svojim ponašanjem idu na kur..

  • trixforkidz 23.09.2024.

    Nadam se Kesicu da ti je sad jasnije sve.

Komentiraj...
Vidi sve komentare