To je to što me zanima!

Sudac koji je na Euru razljutio Dalića i 'vatrene' sudi Dinamu!

Ne znam gdje je našao osam minuta. Uopće. Govorim to pet godina. Fifa, Uefa... Nitko nas ne doživljava, mi smo mali, govorio je izbornik 'vatrenih' nakon ispadanja na Euru. Makkelie će četvrti put suditi Dinamu
Vidi originalni članak

Nizozemac Danny Makkelie, Uefin elitni sudac, dijelit će pravdu na utakmici Salzburga i Dinama u trećem kolu Lige prvaka ovu srijedu u Austriji, odlučila je krovna europska nogometna organizacija. Bit će mu to druga utakmica u ovom natjecanju nakon što je sudio i dvoboj Celtica i Slovana (5-1) u prvom kolu.

Makkelie, inače policijski inspektor, bio je persona non grata u Hrvatskoj prošlo ljeto nakon šokantnih osam minuta nadoknade u dvoboju "vatrenih" protiv Italije u Leipzigu u posljednjem dvoboju grupne faze. Baš su u posljednjim utakmicama utakmice "azzurri" zabili gol za 1-1 i tako izbacili Zlatka Dalića i njegove igrače iz nokaut faze prvenstva.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Utjecao je sudac sigurno. Ne znam gdje je našao osam minuta. Uopće. Govorim to pet godina. Fifa, Uefa... Nitko nas ne doživljava, mi smo mali. Ne može biti osam minuta nadoknade. VAR je gledao minutu, izmjene... Kakvih osam minuta. Faul, prekidi - govorio je Dalić.

Uefa ga je nakon tog dvoboja potjerala kući s turnira, a Makkelie je dobio brojne prijetnje na Instagramu zbog kojih je izbrisao profil na toj društvenoj mreži. Dinamu je ranije sudio u tri navrata i također kardinalno griješio. Posljednji put je sudio "modrima" u uzvratnom susretu četvrtfinala Europske lige u travnju 2021. protiv Villarreala. Španjolski sastav je slavio 2-1 te ukupnim rezultatom 3-1 prošao dalje. Sporna je bila odluka njegovih pomoćnika kod prvog gola Paca Alcácera jer su nakon provjere utvrdili kako Samuel Chukwueze nije u zaleđu. Problem je bio što su kod povlačenja linija koristili kadar prije upućivanja lopte.

U kolovozu 2013. "modri" su u uzvratnom susretu 3. pretkola Lige prvaka na gostovanju porazili Šerif 3-0 golovima Fernandesa (10), Soudanija (27) i Čopa (61), potvrdivši 1-0 pobjedu iz prve utakmice. Godinu dana kasnije ponovo je sudio Dinamu u trećem pretkolu Lige prvaka, ovoga puta u gostujućoj pobjedi 1-0 protiv Aalborga kada je gol odluke zabio Marcelo Brozović u 49. minuti. No Dinamo je u uzvratu na stadionu Maksimir izgubio 2-0.

Dva je puta sudio Makkelie i Rijeci, prvi puta u skupini Europske lige u sezoni 2013/14. kada su Kekovi izabranici u Španjolskoj odigrali 0-0 kod Real Betisa u susretu posljednjeg 6. kola. Bio je to Rijekin zadnji europski nastup te sezone. Sudio je četiri godine kasnije kada je Rijeka u uzvratnom susretu play-offa na Rujevici izgubila 1-0 od Olympiacosa, nakon što je izgubila i prvi susret u Pireju sa 1-2.

Svijet ga pamti i kao suca koji nije vidio gol Cristiana Ronalda u remiju Srbije i Portugala u Beogradu u kvalifikacijama za SP 2022., kao i čovjeka koji je dosudio kontroverzan penal za Engleze u polufinalu Europskog prvenstva protiv Danske. Bio je to gol Cristiana Ronalda kod rezultata 2-2 koji je poništen jer sudac nije vidio da je lopta prešla gol-liniju. Ronaldo je "poludio", bacivši kapetansku traku na teren te je ljutito otišao u svlačionicu. Makkelie se nakon te utakmice ispričao Portugalcima. Također, našao se u središtu pozornosti i na posljednjem Euru kada je dosudio upitan kazneni udarac za Engleze u polufinalu protiv Danske.

Idi na 24sata

Komentari 50

  • Puno volim Hrvatsku 21.10.2024.

    Po meni je ovo sukob interesa.

  • Palmanova 21.10.2024.

    zanimljivo prva utakmica u Eurokupu mu je bila bas u Salzburgu.21.7.2011. Red Bull Salzburg-Metalurgs Liepaja 0-0.Salzburg je gubio s njime Red Bull Salzburg-Bayern München 2-6,Red Bull Salzburg-Liverpool 0-2

  • Sinjskidispet1985UK 21.10.2024.

    evo izlike za novi debakl ha ha🤡🔝

Komentiraj...
Vidi sve komentare