To je to što me zanima!

Stojković izgubila polufinale od Tajlanđanke, u borbu za broncu: 'Dvije pobjede, plan se provodi'

Lena je u polufinalu izgubila od Tajlanđanke Panipak Wongpattanakit u dvije runde i nije se uspjela nametnuti, od 20.49 očekuje je borba za broncu
Vidi originalni članak

Hrvatska taekwondoašica Lena Stojković (22) nije se plasirala u finale u kategoriji do 49 kg tekvondo turnira na Olimpijskim igrama u Parizu porazom od prve nositeljice turnira, Tajlanđanke Panipak Wongpattanakit 2-0 u rundama, 8-0 i 11-5. Od početka je Tajlanđanka dominirala, u prvoj rundi dvaput pogodila u glavu Hrvaticu, jednom u tijelo, a tek je na nekoliko sekundi u drugoj Lena bila u vodstvu 3-2, no primila je potom još nekoliko udaraca u glavu i tu je priči bio kraj.

Tajlanđanka je nacionalna heroina svoje zemlje, aktualna olimpijska prvakinja upravo u ovoj kategoriji i apsolutni favorit za zlato u ovoj kategoriji.

- Ovo je bio stvarno bio težak meč. Nemam baš iskustava s Tajlanđankom, sreli smo se samo jednom prije godinu dana. Ima tu nevjerojatnu brzu nogu, stvarno je opasna. Nadam se da je ovo jedan korak bliže da je u budućnosti pobijedim. Inače, zadovoljna sam dosadašnjim nastupom, imam dvije pobjede i plan se provodi. Čekam borbu za broncu - kazala je Splićanka, članica splitskog Marjana.

Hrvatica je u četvrtfinalu s 2-1 u rundama (3-3*, 7-3, 4-1) pobijedila Tunižanku Ikram Dhahri. Prva runda završila je 3-3, Lena je dominirala, no Tunižanka ju je uhvatila udarcem u glavu i time izjednačila.  Na koncu je Tunižanka i osvojila rundu jer je imala veći broj udaraca. Lena je u drugoj rundi totalno izdominirala protivnicu i s rezultatom od 7-3 i dva odlična leg kicka u glavu izjednačila u rundama.

U trećoj rundi uzbuđenja nije nedostajalo, Tunižani su uručili prigovor, ali im nije prihvaćen jer Lena ipak nije primila udarac u glavu. Stojković je zatim izgradila prednost dobrim udarcima šakama, Tunižanka je imala i dvije opomene i tu više ništa nije mogla višestrukoj prvakinji Europe i svijeta.

Lena će u borbu za broncu, šestu hrvatsku medalju na Igrama u Parizu, od 20.49 protiv još nepoznate protivnice.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Dravski smuđ 07.08.2024.

    Nešto dosadnije i gluplje od ženskog tekvandoa mislim da nema na OI. Skakuću tamo ko dvije kokoške. Udarci u glavu kao da si dijete poljubio. Komedija.I za takve glupe sportove se dijele medalje.

  • edo0308 07.08.2024.

    Bravo Lena ajmo do 🥇🇭🇷🇭🇷 najjača si💪💪

Komentiraj...
Vidi sve komentare