To je to što me zanima!

Što za boks znači Duboisova pobjeda: Joshua je sad valjda ispucao sve kredite, Hrgi šansa?

Vrhunac lakrdije i podcjenjivanja Duboisa bio je kad su njega kao prvaka i branitelja IBF pojasa, poslali u ring prvog, a njegova izazivača Joshuu drugog! Nezapamćeno...
Vidi originalni članak

Sve je bilo podređeno britanskom projektu Anthonyju Joshui. Napunio je Wembley, 96.000 ljudi boksački je rekord na tom stadionu, dobar dio navijača čak je zviždao Danielu Duboisu, rođenom Londončaninu!? A onda vrhunac lakrdije i podcjenjivanja Duboisa: prvak, branitelj pojasa IBF prvaka svijeta, izišao je u ring prvi, a njegov izazivač drugi!? Neviđeno, nezapamćeno... i tako motivirajuće za gromovitog Dynamitea!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U prvoj je rundi Joshua odmah isprobao udobnost poda u ringu, potom još dvaput, a u kutu prije pete runde trener mu je govorio:

- Možeš se izvući, samo budi pametan.

- Jesam - spremno mu je odgovorio AJ.

Pedesetak sekundi kasnije priča je bila gotova, Joshua više nije mogao ustati. Tyson Fury gledao je u nevjerici kako propada "Bitka za Britaniju", koju je zadnjih godina baš on odgađao, Conor McGregor skakao je oduševljen, Dubois je skromno kao i uvijek zahvaljivao svima na prilici, obitelji na podršci, te govorio kako je gladijator čije je vrijeme došlo i neće stati dok ne ostvari puni potencijal... A negdje u osami Filip Hrgović gledao je meč i razbijao glavu kakvu je priliku propustio. Da, ovakvog Joshuu i on je mogao pobijediti!

- Izgubio sam, i dalje imam taj dojam, od lošijeg borca - govorio je početkom lipnja, skrivajući pod sunčanim naočalama oba zatvorena oka poslije osam rundi okršaja s Duboisom.

Zasluženog poraza, ali i puno ravnopravnijeg okršaja nego što je to bio Joshuin s Duboisom.

Dubois je u studenom 2020. izgubio od Joea Joycea, u meču za koji njegov promotor Frank Warren tvrdi da je ušao s dvostrukom frakturom. Stidljivi introvert, koji je u boksu cijeli život preko oca i govorili su da nema srce za borbu te zato neće biti ništa od njega, nakon četiri pobjede ponovno je dobio šansu. I to protiv Oleksandra Usika. U kolovozu 2023. izgubio je u devetoj rundi.

A onda je u zadnjih godinu dana pobijedio Jarrella Millera pa Hrgovića, što mu je donijelo IBF pojas, i sada Joshuu. A tek je napunio 27 godina! Usiku je 37, Furyju 36, Joshui 34...

Zato vjerujemo da i Hrgović (32) može dobiti još jednu šansu otići na vrh, možda baš preko posrnulog Joshue, ali i da ćemo ipak gledati "Bitku za Britaniju", samo s drugim protagonistima: Fury vs. Dubois.

Joshua je valjda sve kredite ispucao. Britanski projekt okrenuo je velik, ogroman novac u svijetu boksa, ali u zadnjih šest godina sve je 'ozbiljne' mečeve izgubio! Senzacionalno od Andyja Ruiza, pa dvaput od Usika i sad od Duboisa. Glatko.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • Mr. Pickles 22.09.2024.

    Dubois je fin momak i velik radnik 👏

  • vTec 22.09.2024.

    Hrga je vodio do prekida meča sa DD. Hejteri na aparatima.

  • Zakon-je-Zakon 22.09.2024.

    Dubois je možda prvi ušao u ring ali je zato Joshua prvi izašao, na nosilima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare