To je to što me zanima!

Štimčeva Indija ostala bez šanse za plasman na SP 2026. godine! Ivanković i Talajić prošli dalje

Indija je izgubila od Katra u šestom kolu drugog kruga i tako ostala bez plasmana u treći krug kvalifikacija za SP, dok su Kina i Bahrein uspjeli
Vidi originalni članak

Indija nikada nije nastupila na Svjetskom nogometnom prvenstvu. Kvalificirala se na njega 1950. godine u Švicarskoj, ali je na kraju odustala od nastupa. Pokušao ih je do Mundijala odvesti bivši hrvatski nogometaš Igor Štimac koji je 1998. osvojio broncu, no već sada je jasno kako Indijce nećemo za dvije godine gledati na SP-u u SAD-u, Kanadi i Meksiku. 

Indija je u šestom kolu kvalifikacija vodila protiv Katra golom Chhangtea, no domaćin zadnjeg SP-a je sve preokrenuo golovima Aymana i Al-Rawija te tako izbacio Štimčevu reprezentaciju iz drugog kruga kvalifikacija. Njegova reprezentacija je osvojila tek pet bodova u šest utakmica, a uz Katar, u treći krug ide drugoplasirani Kuvajt.

Igor Štimac je prije pet godina imenovan izbornikom Indije. Tamošnji savez htio je iskusnog trenera koji će donijeti europski štih i odvesti Indiju na jednu novu nogometnu razinu. Dvaput je osvojio prvenstvo Južne Azije, ali veći iskorak nije uspio napraviti u Azijskom kupu, kao ni odvesti reprezentaciju barem na korak od Svjetskog prvenstva.

Ugovor ga veže do 2025. godine, ali obzirom na ovaj posrtaj u kvalifikacijama, njegova budućnost je upitna.

Kina, koju vodi Branko Ivanković, izgubila je kod Južne Koreje 1-0 i završila s 8 bodova, kao i Tajland, te prošla zbog boljeg međusobnog omjera jer im je i ukupna gol-razlika bila jednaka (9-9).

Još je ranije prošao Bahrein, koji vodi Dragan Talajić. U posljednjem je kolu odigrao 1-1 s UAE.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Space Burek 11.06.2024.

    Ma ovo nije moguće. Takav stručnjak neće povesti Indiju na SP. Baš me zanima jel ga još uvijek čeka siguran posao u Engleskoj kako je jedno vrijeme govorio.

  • RaZvan Rat 11.06.2024.

    Doktor Štimac se vraća kao zadnja slamka spasa za Hajduk....

Komentiraj...
Vidi sve komentare