To je to što me zanima!

"Srpski Sammir": Clea ne žele u svojoj reprezentaciji

Iako brazilski Srbin Cleo iako igra sjajnu sezonu neće zaigrati za 'orlove' jer Srbi ne prihvaćaju strance. Za Sammira su pak mišljenja podijeljena
Vidi originalni članak

Novi izbornik srbijanske nogometne reprezentacije Vladimir Petrović Pižon unatoč najavama nije pozvao sjajnog napadača Partizana Clea za predstojeće oglede s Italijom i Estonijom. Na zahtjev bivšeg izbornika Radomira Antića Brazilcu je omogućeno srpsko državljanstvo. 
- Velika mi je čast što sam dobio srpsku putovnicu. Obitelj me podržava i volio bih zaigrati za Srbiju. Nisu me još zvali, ali ako me pozovu, odazvat ću se - rekao je Cleo početkom rujna.
Na terenima je publiku počeo pozdravljati s uzdignuta tri prsta, a navijači ga bodre sa 'Cleo Srbine!'.
Ipak situacija s pozivanjem u reprezentaciju u Srbiji bitno je drugačija od Hrvatske. Suigrači nisu voljni prihvatiti stranca u momčadi, jer, 'puste li jednog, doći će i drugi i treći', govori Boško Janković, napadač Genoe. Dodaje da iako Cleo igra na vrhunskom nivou, njima ne treba jer imaju dovoljno mladih i perspektivnih igrača.
Mamićev pokušaj guranja Sammira u reprezentaciju za sada ne daje ploda. Srbi su se, i unatoč tome što je Cleo Partizan odveo u Ligu prvaka u kvalifikacijama zabivši čak 8 golova, po tom pitanju jasno postavili - ne žele stranca ma koliko god dobar bio.
U Hrvatskoj ostaje pak vidjeti reakciju izbornika Bilića koji se još nije odlučio progovoriti i izraziti svoj stav o novonastalom 'slučaju Sammir'.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • krnje obicni 21.09.2010.

    kad nauci himnu napamet moze u reprezentaciju taj sammir

  • rasan 21.09.2010.

    pa mozda da uzme hrvatsko drzavljanstvo pa ce \"javnost\"apelirati pa ce cleo igrati za nas mozda mu \"javnost\" dozvoli i dizanje tri prsta.

  • Srbin 21.09.2010.

    Naravno da nam netrebaju stranci u repki jer treba da budemo jedinstveni a ne kao Nemci... Drugo je npr. kada je taj igrac rodjen u toj zemlji kao Balloteli u Italiji ili polovina igraca i vise u Francuskoj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare