To je to što me zanima!

Srpski komentator divi se Daliću: On je sam došao i sve ispričao. Zašto ne bi i Piksi?

Volio bih najiskrenije ako može da RTS sa urednikom dogovori dolazak izbornika Srbije u studio, ovdje da pričamo u korektnom, ljudskom, demokratskom tonu, kao što je naša zemlja, kao što su naši ljudi, rekao je Rade Bogdanović
Vidi originalni članak

Orlovi su visoko letjeli i najavljivali velike stvari na Euru u Njemačkoj, baš kao i srpski predsjednik Aleksandar Vučić koji se nadao da će se susresti s Hrvatskom i pobijediti je, ali su opet bolno sletjeli. Ispali su iz prvog kruga Eura.

No, sa skandalima i svađama opet su zabavljali javnost. Dušan Tadić zamjerio je izborniku Draganu Stojkoviću jer ga je uvodio s klupe, najbolji igrači pobunili su se protiv njega i zatražili njegovu smjenu, a državni vrh podignuo je hajku da se pronađe odgovorni koji je predsjednika Vučića i reprezentativce smjestio u avion na kojem je bila naslikana šahovnica. Uz to, golman Vanja Milinković-Savić radio je incidente na treningu pa se i uoči utakmice s Danskom potukao s navijačem u kafiću u Münchenu. Prevedeno, teško rasulo vlada u srpskoj reprezentaciji.

Samo izbornik Piksi, koji je pred odlaskom, tvrdi kako to nije debakl. I odbija priznati svoju grešku i sam odstupiti. Pa i stati pred kamere i elaborirati svoje odluke, otkriti što se događalo u reprezentaciji i zašto su opet podbacili. Sve to je napravio hrvatski izbornik Zlatko Dalić nakon što je Hrvatska ispala u skupini i upravo srpski komentator Rade Bogdanović vidi primjer u njemu kako bi se trebao ponašati jedan izbornik.

- Volio bih najiskrenije ako može da RTS sa urednikom dogovori dolazak izbornika Srbije u studio, ovdje da pričamo u korektnom, ljudskom, demokratskom tonu, kao što je naša zemlja, kao što su naši ljudi. Sjajan primjer je bio Dalić, izbornik Hrvatske, koji je došao u studio i sat i pol vremena pričao o svim temama. Ja bih bio prezadovoljan kada bi nam glavni i odgovorni urednik to omogućio. Ovdje ima jedna dobra priča, jer mi smo demokratska zemlja, a pogotovo nogometna tema, ništa ne bi bilo ljepše.... A i da upoznam Piksija... Ja ga nikad nisam upoznao - rekao je Bogdanović. 

Turbulentno je razdoblje pred srpskom reprezentacijom. Piksi je primao 1,5 milijuna eura godišnje, ali nije uspio napraviti ozbiljniji pomak. Visi mu otkaz nad glavom, a kao najveći kandidat za njegova nasljednika spominje se bivši njemački izbornik Joachim Löw.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • umjereni pacifist 30.06.2024.

    da smo kojim slućajem igrali protiv srba,mi bi izgubili jer imaju jaku ekipu ali piksi to nezna posložiti.

  • Marson 30.06.2024.

    Taj Dicksi je jedan nadmeni, bahati, prepotentni neznalica. Ponaša se kao da je višestruki prvak svijeta i Europe. Međutim nema ni P od pokrića da bi opravdao takvo ponašanje.

  • zagorac2 30.06.2024.

    "Srpski komentator divi se Daliću: On je sam došao i sve ispričao. Zašto ne bi i Piksi?" pa zato jer on nije Dalic !

Komentiraj...
Vidi sve komentare