To je to što me zanima!

Srbin moljaka po Brazilu: Uzmite me, kad vas molim

Dejan Petković zvani Rambo, srpski nogometaš, već 12 godina igra u Brazilu. Sad mu je 36 godina i lijepo je zamolio Flamengo jedan ugovorčić...
Vidi originalni članak

Momak iz gradića Majdenpeka u Srbiji karijeru je počeo graditi u Nišu. Tada 17-godišnji Dejan Petković stigao je 1989. u Radnički, da bi ga nakon dvije sezone uzela Crvena zvezda. Kada je 1995. godine otišao u Real Madrid, ovom su ofenzivnom veznjaku, kojeg su u Srbiji prozvali Rambo, predviđali veliku karijeru. No nije se tamo uspio nametnuti, otišao je na posudbu u Sevillu, pa onda i u Racing iz Santandera. Prijelomni trenutak karijere dogodio se 1997., kada je s B momčadi Reala igrao protiv brazilske Vitorije. Odigrao je sjajno, impresionirao Brazilce i - otišao.
Dvanaest godina kasnije Dejan Petković je u Brazilu bitno nogometno ime. Promijenio je sedam brazilskih klubova, a odlazio je i na 'izlete' u Veneziju, Shangai Shenhu i Al-Itthad. No uvijek se vraćao u Brazil. I uvijek je imao dovoljno ponuda. Ali danas je Rambo u poznim nogometnim godinama. Na leđima je 36 godina i više nije toliko zanimljiv tamošnjim klubovima.
- U meni ima još dovoljno snage i žara - tvrdi Petković, koji je od 1995. do 1999. sedam puta bio i reprezentativac Jugoslavije. Uživao je u počecima u Vitoriji, dvaput osvojio prvenstvo države Bahia, ali u posebnom sjećanju ostalo mu je razdoblje u Flamengu. Odigrao je tamo nepune dvije godine, ali stigao je osvojiti dva naslova države Rio de Janeiro.
- Mogao bih pomoći Flamengu. Volio bih u tom klubu završiti profesionalnu karijeru. Igrao sam u sedam brazilskih klubova, no najviše sam uživao baš u Flamengu i nadam se da će mi vodstvo kluba izaći u susret - rekao je brazilskim medijima Petković.
- Bilo bi baš lijepo da potpišemo ugovor, recimo jednogodišnji - apelirao je Rambo. Kako pišu brazilski mediji, Petkovića bi mogli dovesti Fluminense ili Vasco da Gama, također klubovi u kojima je igrao. Flamengo? E, ta mu se želja neće ostvariti.
- Petković? Niti sam ga zvao niti ga imam namjeru zvati. Flamengo treba pojačanja, ali na nekim drugim pozicijama. Petkovića ne namjeravamo dovesti - rekao je predsjednik kluba Cleber Leite i uništio sve Rambove snove. A tako je lijepo zamolio...

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Brat od rođe1 13.04.2009.

    pa stvarno si kreten,jebem ti ++++++++ i pravila lako je sjedit tu i jebat ljude u zdrav mozak.do kad se misliš igrat ljudskim sudbinama.sram te bilo gnjido od čovjeka.znam da ti ovo nisu sve pravila ovo je privatni obračun samo mi nije jasno zašto jel zato što nisam četnik kao onaj vaš karabatić,narcis,dubaic,gidu jeli???????

  • Brat od rođe1 13.04.2009.

    ovo je stvarno nečija jebena samovolja.objesni te mi gdje sam ja to prekršio pravila komentiranja ako pitam zašto nakon nekoliko sati se brišu komentari.pa daj poštedite nas tog sročetničkog režima ljudi demokracija je danas.

  • Brat od rođe1 13.04.2009.

    referendumsko pitanje.zašto komentari stoje po nekoliko sati i onda budu brisani dali je to po naredbi ili samovolji namještenika.

Komentiraj...
Vidi sve komentare