To je to što me zanima!

Srbija i Albanija zajedno će 2027. organizirati Euro U-21!

To je 100 posto nogometni projekt, s veoma dobrom političkom porukom koju možemo prenijeti - rekao je Armand Duka, potpredsjednik Uefe i prvi čovjek albanskog nogometa
Vidi originalni članak

Deset godina nakon famoznog drona i skidanja zastave na utakmici Srbije i Albanije u Beogradu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016., dvije države koje se baš i ne podnose zajedno će organizirati Euro U-21 2027.! 

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Rok za podnošenje kandidature za domaćinstvo je završio, a Srbi i Albanci ostali su jedini koji su se prijavili. Belgija i Turska su također najavili kandidaturu, ali su od iste odustali. 

Konačna odluka bit će donesena na sastanku Izvršnog odbora Uefe 16. prosinca, ali s obzirom na to da je istekao rok za prijave, praktički je sigurno da će Srbija i Albanija biti domaćin. Jedino ako Uefa ne izvuče nekakav presedan i donese drugačiju odluku. 

Srbi i Albanci poručili su da zajedničkom organizacijom takvog događanja žele nadvladati tenzije između zemalja, a na Euru će se igrati 31 utakmica na osam stadiona. Srbi imaju novoizgrađene stadione u Zaječaru, Loznici i Leskovcu, gradi se i nacionalni stadion, a tu su i Zvezdin Rajko Mitić, te Partizanov JNA stadion. Albanci imaju vrlo moderna zdanja u Tirani i Elbasanu

- To je 100 posto nogometni projekt, s veoma dobrom političkom porukom koju možemo prenijeti - rekao je Armand Duka, potpredsjednik Uefe i prvi čovjek albanskog nogometa.  

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Realan2024 27.09.2024.

    Jbg ima se može se

Komentiraj...
Vidi sve komentare