To je to što me zanima!

Srbi u očaju zbog debakla u Europi: 'Ovo je katastrofa! Prestigla nas je i Hrvatska'

Ne tako davno dičili smo se s pet klubova u Europi, prvak je izravno išao u grupnu fazu Lige prvaka, imali smo i dva kluba predstavnika u kvalifikacijama za najjače natjecanje, ali na to možemo slobodno zaboraviti, pišu srpski mediji
Vidi originalni članak

Srbija je ove i prošle sezone imala čak dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a ukupno pet u svim europskim natjecanjima. Prošle sezone čak tri kluba izborila su grupnu fazu, a ove dva. Koliko god to lijepo zvučalo, ispostavilo se kobnim po srpski nogomet zbog čega će godinama trpjeti posljedice.

Partizan, Vojvodina i Čukarički izletjeli su iz kvalifikacija, Crvena zvezda je u Ligi prvaka, a TSC Bačka Topola u Konferencijskoj ligi. No, oba kluba nižu poraze i samim time srpski koeficijent drastično opada. Srbina je početkom prošle sezone bila na 11. mjestu Uefine tablice koeficijenata, a sada je pala na 20. poziciju, pretekla ih je i Hrvatska koja je mjesto iznad. U očaju je srpska javnost.

- Srbija sve gora na tablici UEFA-e poslije poraza Zvezde i TSC-a: Hrvati nam pobjegli, a 15. mjesto možemo sanjati! - naslov je članka na Telegrafu.

A u tekstu piše:

- Srbija je samo dvije sezone imala izravnog sudionika Lige prvaka i drugog u kvalifikacijama te ukupno pet klubova u Europi, od čega su bar tri bila sigurni sudionici grupnih faza. Ali, za manje od dvije sezone nacionalni UEFA koeficijent se toliko srozao da je tužno i gledati tablicu, koja iz kola u kolo postaje sve nepovoljnija. Ne samo da je Srbija ispala iz Top 15, što donosi dva kluba u kvalifikacijama za Ligu prvaka, već to mjesto sada može samo sanjati, a pretekli su nas i Hrvati, od kojih smo dugo bili bolji.

Crvena zvezda je ovog tjedna izgubila od Intera (4-0) u Ligi prvaka, dok je TSC poražen kod Astane (1-0). 

- Katastrofa srpskog nogometa! Nižu se porazi, koeficijent beskonačno propada. Prestigla nas Hrvatska, a možemo pasti još niže - naslov je na Kuriru. 

- To je utjecalo da se koeficijent srpskog nogometa dodatno sroza. Ne tako davno dičili smo se s pet klubova u Europi, prvak je izravno išao u grupnu fazu Lige prvaka, imali smo i dva kluba predstavnika u kvalifikacijama za najjače natjecanje, ali na to možemo slobodno zaboraviti. Posljednje dvije sezone srpskih klubova u Europi vratile su nas na početak, unazadile toliko da će biti potrebno možda i više od pet godina da se oporavimo i opet stanemo na noge - piše Kurir.

Još goreg stanja pribojava se Blic.

- Srbija tone sve dublje: Hrvati nam odmiču, prijeti nam još gore stanje - naslovom je na njihovom portalu, dok u tekstu piše. 

- Odavno je postalo jasno da Srbija više neće ubirati plodove gornjeg doma europskog nogometa, nakon berićetnih sezona i skupljanja koeficijenta, ali nitko nije mogao pretpostaviti da će pad biti toliko bolan. Sada se u drugorazredno natjecanje neki klub iz Srbije može plasirati samo ako ispadne iz borbe za Ligu prvaka i teško da ćemo u skorije vrijeme tamo jer nam Grčka bježi preko šest bodova. Ispred nas su još Švicarska, Škotska, Poljska, a veliku razliku nam prave i Hrvati, koji su prije ove sezone bili iza nas. Sada nam bježe 1,600 bodova i malo-malo pa dižu razliku

Idi na 24sata

Komentari 22

  • kicovz 04.10.2024.

    srbi konstantno imaju 2 predstavnika u europi, nas samo dinamo drži,

  • Sport10 04.10.2024.

    srbije je u svemu pozitivnom iza Hrvatske a po negativnom mnogo cemu su ispred

  • RI pešekan 04.10.2024.

    Inter!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare