To je to što me zanima!

Sportski vodič za vikend: Bjelica u prvoj provjeri, bundesligaški spektakl, Modrić u derbiju...

U petak hrvatsku futsalsku reprezentaciju čeka dvoboj osmine finala SP-a s Argentinom, a u subotu rano ujutro će na teren naše tenisačice. Nedjelja donosi jadranski i madridski derbi, a subota borilački spektakl
Vidi originalni članak

U sportskom vikendu pred nama ne manjka zanimljivih događanja; od debija Ivana Erslana u UFC-u, povratničke prve utakmice Nenada Bjelice na klupi Dinama, preko madridskog i jadranskog derbija, pa do osmine finala Svjetskog prvenstva u futsalu.  

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Petak

Futsal

Argentina - Hrvatska 17.00 HRT 2

Naši izabranici prošli su skupinu kao druga najbolja trećeplasirana reprezentacija, a izbornik Marinko Mavrović vjeruje u dobar nastup protiv svjetskog viceprvaka. 

- Sve znamo o Argentini, napravili smo opsežnu analizu. Riječ je o fenomenalnoj reprezentaciji, aktualni viceprvak svijeta i svjetski prvak prije osam godina. Argentinci su fanatični, igraju sjajno u oba pravca, agresivni su i razbijaju igru protivnika. Njihovi rezultati nisu slučajnost, čeka nas vrlo teška utakmica - rekao je izbornik hrvatske futsalske reprezentacije. 

Subota

Tenis
 
Golubić - Vekić 05.00 Sport Klub
Kasatkina - Fett 05.00 Sport Klub

U 2. kolu jakog WTA turnira u Pekingu (serije Masters 1000) naše tenisačice igraju ranojutarnje mečeve. Donna Vekić je favorit protiv Švicarke Golubić (WTA-96.), dok Jana Fett ima težak zadatak protiv 11. tenisačice svijeta, Ruskinje Darije Kasatkine

UFC

Ivan Erslan - Ion Cutelaba između 20 i 21 sat SK Fight (uživo), Nova Tv kasnije u snimci

Hrvatski borac (32) debitirat će u najjačoj MMA organizaciji protiv 30-godišnjeg Moldavca Iona Cutelabe na UFC Nightu u Parizu. Nakon deset tjedana priprema u SAD-u, Erslan je spreman za prvu od četiri dogovorene borbe u UFC-u. 

Nogomet

Newcastle - Manchester City 13.30 Arena Sport 1

Ovo bi moglo biti jako nezgodno gostovanje za "građane" koji su u posljednjim trenutcima utakmice došli do boda protiv Arsenala (2-2) u derbiju prošlog kola. "Svrake" su trenutačno šeste s 10 bodova u pet utakmica, a "građani" su vodeća momčad lige s 13 osvojenih bodova.

Bayern München - Bayer Leverkusen 18.30 Sport Klub 1

Kakav spektakl! Bavarci na domaćem terenu dočekuju prvaka i branitelja naslova koji je solidno krenuo i u novu sezonu. Međutim, domaćin je u nevjerojatnoj formi i u posljednje tri utakmice zabio je 20 golova! Iako su "apotekari" prvaci, Bayern je u ovom dvoboju ipak favorit.

Dinamo - Lokomotiva 20.00 MAX Sport 1

Povratak Nenada Bjelice na klupu "modrih" sigurno će mnoge zanimati, a 101. utakmicu na Dinamovoj stolici vodit će protiv Lokosa. Za "plave" je jako važan i dvoboj s Monacom 2. listopada u 2. kolu Lige prvaka, tako da su pred Bjelicom zahtjevni dani. 

Osasuna - Barcelona 21.00 Arena Sport 6

"Blaugrana" je s maksimalnih sedam pobjeda krenula u španjolsko prvenstvo, a u idućem kolu ide na noge Osasuni u Pamplonu. Ante Budimir (33) trebao bi se naći u početnom sastavu domaćih i prijetiti Kataloncima koji djeluju jako dobro, naročito u La Ligi

Nedjelja

Nogomet

Manchester United - Tottenham 17.30 Arena Sport 3

Spektakularan nedjeljni program otvorit će derbijem na Old Traffordu "crveni vragovi" i "pijetlovi". United opet ne izgleda najbolje unatoč dobro odrađenom prijelaznom roku, dok je Tottenham nastavio s toplo-hladnom praksom igara od kraja prošle sezone. Obje momčadi su na sedam osvojenih bodova nakon pet kola Premier lige i ovaj susret im je vrlo važan.

Rijeka - Hajduk 20.00 MAX Sport 1

Dvoboj lidera najjačeg ranga hrvatskog klupskog nogometa trebao bi biti prava poslastica! Posljednji put kad su ovako važan dvoboj igrali bilo je početkom proljetnog dijela sezone 2023/24. kada je Rijeka preokrenula i pobijedila na Poljudu 1-2 i Hajduku započela crnu seriju kojoj je ispao iz utrke za naslov. Ovog puta momčadi su bodovno poravnate - imaju po 17 bodova i bježe Dinamu četiri, tako da bi pobjeda u Jadranskom derbiju zaista puno značila i Rijeci i Hajduku. 

Atletico Madrid - Real Madrid 21.00 Arena Sport 6

Madridski derbi za kraj sjajne nedjelje! Real će protiv Atletica krenuti bez ozlijeđenog Kylian Mbappéa koji je već zabio šest golova u dresu Madriđana. "Kraljeve" uvijek na Wanda Metropolitanu dočeka izrazito neprijateljska atmosfera i nabrijan domaćin, tako da je teško uopće postaviti favorita u ovakvom dvoboju. 

VJERUJETE LI MU? David Baggole (26) pojačao klub iz Ugande, internet gori: 'Gradio je Keopsove piramide'

Sadržaja ne nedostaje, kao ni spektakla. Još jedan sjajan sportski vikend je pred nama, uživajte!

Idi na 24sata

Komentari 1

  • lucky edy 27.09.2024.

    Ako se tko dvoumi između ove dvije zadnje utakmice neka gleda utakmicu u Madridu.Ipak igra Modrič

Komentiraj...
Vidi sve komentare