To je to što me zanima!

Sportski i turistički spektakl u Vignju na Pelješcu: Europsko prvenstvo u jedrenju na dasci

Toni Bulić, organizator natjecanja i pokretač jedne od prvih škola za jedrenje na dasci u Hrvatskoj, izjavio je: "Oduševljen sam što možemo ugostiti IFCA Youth & Junior natjecanje ovdje u Vignju
Vidi originalni članak

Viganj, maleno mjesto smješteno na zapadnoj obali Pelješca od 17. do 22. lipnja postaje domaćin IFCA Youth & Junior Europskog Prvenstva, prestižnog događaja u svijetu jedrenja na dasci. Ovo natjecanje ne samo da privlači mlade talente iz cijelog svijeta, već i dodatno naglašava Viganj kao vodeću destinaciju za vodene sportove.

Sportski raj na Pelješcu

Poznat po svojim idealnim uvjetima za jedrenje na dasci, Viganj pruža jedinstvenu kombinaciju jakih vjetrova i prekrasnog krajolika. Mjesto je odavno popularno među ljubiteljima vodenih sportova, zahvaljujući specifičnom maestralu koji redovito puše tijekom ljetnih mjeseci. Ovi savršeni uvjeti omogućuju natjecateljima da pokažu svoje vještine i uživaju u natjecanju na jednom od zasigurno najljepših mjesta za jedrenje na dasci na svijetu.

Natjecanje je otvoreno za mlade jedriličare iz cijelog svijeta, a očekuje se veliki odaziv s obzirom na reputaciju Vignja kao vrhunske destinacije za vodene sportove. Natjecatelji amateri zainteresirani za sudjelovanje također se mogu prijaviti putem službene stranice za registraciju[ovdje](https://registration.internationalwindsurfing.com/en/events/entries/id/435).

Među već prijavljenim natjecateljima, ističu se imena poput Brendan Lorho buduće zvijezda iz Francuske, Gabrielle Rosa iz Italije te naših uzdanica, Iana Anića i Hrvoja Čipčić Bragadina iz Hrvatske. Očekuje se sudjelovanje 70ak mladih sportaša iz 11 zemalja, što će u Viganj privući preko 500 posjetitelja, uključujući obitelji natjecatelja, trenere i sportske entuzijaste.

Vjetar, adrenalin i turizam

Jedrenje na dasci kombinira elemente jedrenja i surfanja, što ga čini jedinstvenim sportom koji privlači generacije, a posebno mlade zbog svoje dinamike, uzbuđenja i suživota s prirodom, a natjecanja poput IFCA Youth & Junior događaja omogućuju mladim sportašima da pokažu svoje vještine, natječu se na međunarodnoj razini i stječu vrijedna iskustva. Ovaj sport zahtijeva izdržljivost, tehniku i spretnost, što ga čini izazovnim i uzbudljivim.

Toni Bulić, organizator natjecanja i pokretač jedne od prvih škola za jedrenje na dasci u Hrvatskoj, izjavio je: "Oduševljen sam što možemo ugostiti IFCA Youth & Junior natjecanje ovdje u Vignju. Naša škola je započela u Bolu, a sada otvaramo novu lokaciju na Pelješcu, što je dokaz posvećenosti razvoju ovog sporta u Hrvatskoj. Dugogodišnja organizacija IFCA, PWA i IQ foil natjecanja omogućila nam je da stvorimo pravu platformu za mlade nade poput Palme Čargo, koja se ove godine kvalificirala za Olimpijske igre u Parizu. Volimo vjerovati da su naš entuzijazam i predanost rezultirali uspjehom naših sportaša na međunarodnoj razini."

Osim sportskog aspekta, IFCA Youth & Junior natjecanje ima i veliki turistički značaj za Viganj i cijeli Pelješac. Očekuje se da će događaj privući brojne posjetitelje, uključujući obitelji natjecatelja, ljubitelje sporta i turiste i pružiti savršenu prilika za lokalne ugostitelje i poduzetnike da predstave svoje proizvode i usluge međunarodnoj publici.

IFCA Youth & Junior natjecanje dodatno će staviti Viganj na kartu kao jednu od najatraktivnijih destinacija za jedrenje na dasci. Uz idealne prirodne uvjete i bogatu turističku ponudu, Viganj će zasigurno ostaviti nezaboravan dojam na sve sudionike i posjetitelje, promovirati sport i turizam te dodatno ojačati ugleda Vignja kao svjetski poznate destinacije za vodene sportove.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare