To je to što me zanima!

Sportski direktor Dinama otkrio plan s Kačavendom: 'Moramo mu pomoći da se vrati u formu'

Lukas je igrač koji prošao dva puta neugodnu ozljedu, ali je veliki potencijal i moramo mu pomoći da se vrati. Treba mu 15 do 20 utakmica ove jeseni i zime, kaže Marko Marić
Vidi originalni članak

Lukas Kačavenda je pristupom, igrama i ponašanjem oduševio sve u Dinamovom taboru, Sergej Jakirović je prilično zadovoljan načinom na koji se 21-godišnji veznjak vratio poslije dulje stanke. Na pripremama u austrijskom Bad Radkersburgu djeluje nasmijan i sretan, radi kao da će se u Dinamu zadržati "sto godina". 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Opet, Kačavenda je igrač Lokomotive, dobio je posebnu dozvolu kako bi s "modrima" trenirao u Austriji. I njegova je budućnost potpuno neizvjesna. Veliko je pitanje hoće li se Kačavenda do kraja prijelaznog roka vraćati u Lokomotivu ili će ga Dinamo do daljnjega (transferom ili novom posudbom) zadržati u svojim redovima. 

JAKIROVIĆ MU VJERUJE Slučaj Kačavenda: Trenira s Dinamom uz posebnu dozvolu, debitirao, ne zna se ostaje li...

- Svjesni smo od prvog dana Lukasovog potencijala, ali smo htjeli vidjeti u kojem će smjeru ići njegov period prilagodbe nakon ozljede. Sad je tu s nama na pripremama i kroz par tjedana će biti donijeta odluka u kojem će smjeru ići - kaže nam sportski direktor Dinama Marko Marić, pa nastavlja:

- U kolovozu ćemo sjesti s Lokomotivom i pronaći najbolju opciju da ga vratimo na najviši mogući nivo za vrhunski nogomet. On je prošao dva puta neugodnu ozljedu, ali je veliki potencijal i moramo mu pomoći da se vrati. Treba mu 15 do 20 utakmica ove jeseni i zime i moramo procijeniti hoće li taj period biti u Lokomotivi ili odmah u Dinamu.

VELIKA NADA Najmlađi dinamovac u Austriji: Tek 8 mjeseci stariji od Belinha, radio razliku protiv CSKA Sofije!

Kako sad stvari stoje, rekli bismo situacija je 50-50. Za Kačavendu je prvo bio zamišljen povratak u Lokomotivu, ali Lukas "grize sto na sat", nema nikakvog straha od duela i novih ozljeda, a može pokriti nekoliko pozicija (šestica, osmica, oba krila) unutar momčadi. Sergej Jakirović je toga svjestan, o Kačavendi ima visoko mišljenje i tu je sve otvoreno.

BEZ ODŠTETE Dinamo dovodi Marokanca!? Vaha za 24sata: Sjajan je igrač, Dinamo tu ne može pogriješiti...

Mladom nogometašu sad je svaki trening i svaka utakmica novo dokazivanje, kao i borba za ostanak u Dinamu. Protiv bugarskog CSKA 1948 Sofije bio je jedan od najboljih "modrih" pojedinaca u prvom poluvremenu (uz Zagorca), nove minute čekaju ga već sutra protiv Bešiktaša. Utakmica je na rasporedu u 17.30 u Lendavi, a protiv Turaka će priliku dobiti i četiri reprezentativca Baturina, Pjaca, Hoxha i Petković.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Anonimus2017 12.07.2024.

    Ništa od njega

Komentiraj...
Vidi sve komentare