To je to što me zanima!

Sportaš velikog srca: Đoković će svu zaradu od Olimpijskih igara donirati u humanitarne svrhe

Novak Đoković za osvajanje Olimpijskih igara dobio je 200.000 eura, a svu zaradu odlučio je donirati u humanitarne svrhe. Humanitarac je s ženom Jelenom Zakladu Novak Đoković osnova 2007. godine
Vidi originalni članak

Novak Đoković (37) pobijedio je Španjolca Carlosa Alcaraza u finalu Olimpijskih igara u Parizu s 7-6, 7-6 i to osvojio zlato. Bila mu je to jedina medalja koja mu je nedostajala u bogatoj karijeri, a kada ju je osvojio, Srbija ga je izdašno nagradila s 200 tisuća eura.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Srpski tenisač ovom je pobjedom upotpunio karijerni Golden Slam, odnosno osvajanje sva četiri Grand Slama i olimpijskog zlata. Dosad su to u povijesti tenisa uspjeli samo Steffi Graf, Andre Agassi, Rafael Nadal i Serena Williams.

FANTASTIČNA AKCIJA Isprobaj Oranž, čitaj sve PLUS+ članke za samo 10 centi te uzmi 30 dana Pickbox NOW pretplate

No, bogatu nagradu Đoković neće zadržati za sebe, već će cijeli iznos donirati u dobrotvorne svrhe. Poznati humanitarac prije 17 godina osnovao je Zakladu Novak Đoković, koju vodi njegova supruga Jelena, a cilj je svakom djetetu u Srbiji omogućiti predškolsko obrazovanje.

UŽIVAJTE Pogledajte najbolje fotografije s Olimpijskih igara u Parizu

Srbija je u samom vrhu zemalja po bonusima koje daje za osvajanje olimpijskog zlata. Na samom vrhu je Hong Kong, koji sportašima isplaćuje 708.000 eura, a ispred Srbije je još samo Izrael, koji daje 253.000 eura. Đoković ima pravo i na sportsku mirovinu, koja se aktivira od 40. godine.

Đoković je i vodeći tenisač po zaradi kroz karijeru. Dosad je samo od turnira zaradio više od 150 milijuna eura.
 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • salaso 08.08.2024.

    skužio je sta je najvažnije u svakoj zemlji....vrtići...ako roditelji nemaju gdje ostaviti dijete, nema pola prihoda u obitelji , jer zena ne radi...

  • bmilic 08.08.2024.

    Zasto pisete o Srpskim sportasima

  • bmilic 08.08.2024.

    Koga briga

Komentiraj...
Vidi sve komentare