To je to što me zanima!

Splićanin koji puca za Srbiju je postao prvak na OI-ju: Nisam smio reći da navijam za Zvezdu

Damir Mikec rođen je 1984. godine u Splitu, a otac mu je bio vojno lice JNA. S obitelji je devedesetih preselio u Herceg Novi, a zatim u Beograd. Ima srebro u singlu otprije tri godine
Vidi originalni članak

Osvojio je prvu olimpijsku medalju za Srbiju u Tokiju, a svojoj je zemlji donio i prvu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu. Rođeni Splićanin Damir Mikec (40) je u paru s Zoranom Arunović (37) pobijedio turski dvojac u zračnom pištolju na 10 metara u mješovitim parovima.

U kvalifikacijama su završili iza turskog para s kojim će se boriti za zlato, ali su ih u utorak nadmašili 16-14. Mikec ima srebro u singlu otprije tri godine. Rođen je 1984. godine u Splitu, a otac mu je bio vojno lice JNA. S obitelji je devedesetih preselio u Herceg Novi, a zatim u Beograd. 

- Jednostavno se dogodilo, tada je Zvezda osvojila sve što se može osvojiti. Odmah sam osjećao ljubav prema Zvezdi. Rođen sam 1984. godine u Splitu i, naravno, tamo je Hajduk glavni, svi za njega navijaju, osim mene. Kod kuće sam navijao za Zvezdu, a na ulici sam morao govoriti da navijam za Hajduk - rekao je svojevremeno za službeni kanal Crvene zvezde.

Idi na 24sata

Komentari 78

  • arow 30.07.2024.

    Nema on s Hrvatskom nistaCrta

  • Ante1953 30.07.2024.

    Po čemu je ova lik bitan da se o njemu svaki dan pojavi neki članak. Pa po onom što se piše da se zaključit da on i nije hrvat i nema nikakve veze s Hrvatskom osom što je tu boravio nekoliko godina. Ni roditelji ni djedovi mu nisu Hrvati neznam zašto je bilo komu stalo da takve likove uopće spominju kao Hrvate. Po toj logici svaki stranac koji provede više od tri dana u Hrvatskoj ima se zvati Hrvat

  • Jabuka 13 30.07.2024.

    Prava Srbenda,volis ono sto nosis u Srcu,jbg tako je ..

Komentiraj...
Vidi sve komentare