To je to što me zanima!

Spas za Cibaliju? Bivši Olićev menadžer želi kupiti klub...

Temeljni uvjeti za realizaciju posla su čisti papiri i odnosi. Onaj tko plati, neka vlada. Mora se znati tko je gazda, ništa iz sjene, ova stranka, ona stranka, rekao je Marić
Vidi originalni članak

Cibalia je kultni hrvatski klub koji proživljava tužnu realnost brojnih hrvatskih klubova. Vinkovčani su prije šest godina ispali iz HNL-a, u međuvremenu zbog financijskih problema dotaknuli dno i pali u treću ligu. Uspjeli su se izvući iz kaljuže, vratiti se u drugu ligu i najavili povratak u elitno društvo, no nikako nisu uspjeli nadoknaditi minus u blagajni. Već godinama spominju se misteriozni ulagači, no kada se i navijači ponadaju zdravoj i stabilnoj Cibaliji, vrlo brzo cijela ideja padne u vodu.

Igrači su već nekoliko puta štrajkali i zahtijevali isplatu plaća. Klub i dalje egzistira, živi u teškim uvjetima s nakalemljenim dugovima, no čini se kako se pojavilo svjetlo na kraju tunela. Ili bi se barem trebalo pojaviti. 

U hrvatskom medijskom prostoru pojavila se vijest kako je legendarni hrvatski klub na prodaju, a potencijalni kupac je Dragan Marić, bivši menadžer legendarnog Ivice Olića. Bio je dugogodišnji čelnik Marsonije, sada želi osoviti na noge nekadašnjeg prvoligaša. 

- Da, interes postoji. Ne bih zasad oko toga radio veliku priču, jer još nije raspisan ni natječaj, ali budu li uvjeti prihvatljivi - rekao je Marić za Budicu.hr.

Udružio se s investitorima iz inozemstva, a otkrio je i zašto želi kupiti klub iz Vinkovaca. 

- Poznata i priznata nogometna sredina, brendiran klub bogate tradicije, Vinkovci smješteni uz autocestu, blizina osječkog aerodroma. To su dobri preduvjeti za pravu priču. Naravno i stadion koji udovoljava prvoligaškim uvjetima, jer takve su nam i prioritetne ambicije. No, pustimo zasad tu priču, nismo mi na potezu. Temeljni uvjeti za realizaciju posla su čisti papiri i odnosi. Onaj tko plati, neka vlada. Mora se znati tko je gazda, ništa iz sjene, ova stranka, ona stranka

Grad Vinkovci je većinski vlasnik Cibalije. Marić je iskazao interes za spas Cibalije, a sada je pitanje hoće li to doći na plodno tlo kod onih koji odlučuju o tome.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • domba18 15.10.2024.

    Hoce hoce kako da ne

  • AIR 270 15.10.2024.

    Cibalia je još jedna žrtva korporacije

Komentiraj...
Vidi sve komentare