To je to što me zanima!

Spartan pripremio novi izazov! U Dubrovniku nevjerojatna maratonska utrka od čak 50 km

Spartan ultra maraton od 50 kilometara je za one najiskusnije trkače, ali zato postoji utrka od 10 kilometara za manje iskusne trkače uz onu od 21 kilometra. Utrke će se održati u Dubrovniku 25. i 26. listopada
Vidi originalni članak

Nakon spartanskih utrka Hvaru, ljubitelji trail trčanja testirat će se do samih granica na novim Spartan utrkama u Dubrovniku 25. i 26. listopada. Oko 500 natjecatelja iz 25 zemalja svijeta natjecat će se u tri discipline: utrci od 10 kilometara, utrci od 21 kilometra i ekstremnoj utrci od čak 50 kilometara!

Spartan Ultra maraton od 50 kilometara je za one najiskusnije trkače. Utrka počinje u selu Mihanići, smještenom u srcu Konavala. Staza vodi trkače kroz atraktivan krajolik, a čeka ih i dodatni izazov u vidu uspona na Ilijin vrh koji doseže 1234 metra.

Natjecatelji će na njemu imati priliku za brzi predah i koji trenutak za upijanje krajolika. U završnici će natjecatelji proći i na brdu Srđ, koje je poznat po sjajnom pogledu na Dubrovnik, njegove zidine i Jadransko more. 

UTRKE IZDRŽLJIVOSTI Spartanski festival na Hvaru i sljedeće dvije godine: 'Ovo je bila najveća utrka do sada' BRUTALNA UTRKA IZDRŽLJIVOSTI I Sinković se natjecao u Spartan utrci na Hvaru, agonija Ninja ratnika: 'Uh, skoro mi je pozlilo'

Utrka od 10 kilometara predviđena je za one koji imaju manje iskustva u trail utrkama. Ona počinje u mjestu Šumet, poznatom po prirodi i miru, a završava na brdu Srđ. 

Tu je i polumaraton od 21 kilometra, koji je tehnički zahtjevniji u odnosu na utrku od 10 km. Počinje u mjestu Mlini, a trkači će u njoj osvojiti Malašticu, spustiti se u Gornji Brgat i u završnici odraditi uspon na Srđ.

Sudionici Spartan utrka u Dubrovniku testirat će se do samih fizičkih i psihičkih granica, ali i natjecat za vrijedne bodove u Spartan svjetskom prvenstvu. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare