To je to što me zanima!

Španjolski mediji: Pa ovo je najlošiji Dinamo posljednjih godina s veteranom Petkovićem

Da je Betisu dodijeljen Dinamo u bilo kojoj od prethodne tri sezone, bilo u Konferencijskoj ligi ili Europskoj ligi, zeleno-bijeli bi imali motiva za zabrinutost, piše AS
Vidi originalni članak

Španjolske sportske novine AS, koje su u ponedjeljak navečer dodijelile Luki Modriću nagradu za postignuća ostvarena u posljednjih deset godina, u ponedjeljak pišu da će Betis u Konferencijskoj ligi igrati "protiv najlošijeg Dinama posljednjih godina".

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Taj dnevnik, sa sjedištem u Madridu, napominje da Dinamo više nije momčad koja je 20 godina dominirala hrvatskim nogometom jer su mu otišli prošlo ljeto najbolji igrači Livaković (Fenerbahče), Ivanušec (Feyenoord) i Šutalo (Ajax), a prije njih i Oršić .

- Da je Betisu dodijeljen Dinamo u bilo kojoj od prethodne tri sezone, bilo u Konferencijskoj ligi ili Europskoj ligi, zeleno-bijeli bi imali razloga za zabrinutost - piše AS.

'Dinamo je pustio najbolje igrače'

- No srećom po momčad trenera Pellegrinija, hrvatski prvak proživljava najgore trenutke posljednjih godina, te ima malo toga s momčadi koja se ravnopravno nosila s Chelseajom, Milanom i Salzburgom prošle sezone - dodaje.

Dinamo i Betis će odmjeriti snage u 1/16 finala Konferencijske lige. Prva utakmica igra se 15. veljače na stadionu Benito Villamarin u Sevilli, a druga 22. veljače na Maksimiru u Zagrebu. Betis je sedmoplasirani u španjolskom prvenstvu, a Dinamo trećeplasirani u hrvatskom.

- Dinamo je pustio da mu odu najbolji igrači pa je zato oslabljen. U svojoj vlastitoj ligi osjeća odlazak talenata, pa je trenutačno treći nakon što je 17 godina impresivno dominirao prvenstvom", navodi AS.

Dodaje da su "mladi veznjak" Baturina i "veteranski napadač" Petković dvije "velike figure". U istom tonu izvještavaju u ponedjeljak i novine ABC pod naslovom: "Hrvatski klub koji je bio opustošen". One također navode kako su iz Dinama odvedeni ponajbolji igrači.

'Najveća opasnost za Betis predstavljat će Bruno Petković'

- Dinamo, koji je tako ne davno bio česti sudionik grupne faze Lige prvaka, prošao je tešku transformaciju posljednjih sezona - piše ABC.

- Malo je ostalo, u stvarnosti, od one ekipe s Gvardiolom, Olmom, Majerom i Oršićem koja je bila stalni sudionik Lige prvaka i Europske lige - dodaje.

ABC ističe da Betisu najveća opasnost prijeti od Brune Petkovića, "korpulentne devetke, koji je osim ludog guranja lopte kroz noge Casemiru, zabio ključan gol Brazilu za prolazak Hrvatske u polufinale Svjetskog prvenstva" prije godinu dana.

Dinamo je ove sezone ispao u pretkolu Lige prvaka od grčkog AEK-a, pa je ga u pretkolu Europske lige eliminirala Sparta iz Praga, a onda je u skupini Konferencijske lige zauzeo drugo mjesto iza češke Vitorije Plzen, a ispred kazahstanske Astane i kosovskog Ballkanija.

Betis je, pak, dospio u slabiju Konferencijsku ligu nakon ispadanja iz Europske lige gdje je bio treći u skupini iza škotskog Rangersa i Sparte iz Praga, a ispred ciparskog Arisa.

Idi na 24sata

Komentari 72

  • Zdravko piša po Dinamu 20.12.2023.

    A odgodit će Dinamo još jednu utakmicu,sa Lokosima.Ipak su tu pripreme za Betis.Pa će na kraju pokušavat stizat rezultat preko tri neodigrane utakmice.

  • zivko5 20.12.2023.

    nikad on neće zaigrati Tottenham

  • gnojna družina 20.12.2023.

    rekli su tocno kako je ili vas boli istina

Komentiraj...
Vidi sve komentare