To je to što me zanima!

Slovenija opet ostala 'kratkih ruku' u dramatičnoj završnici. Španjolcima olimpijska bronca

Španjolska je pobijedila Sloveniju 23-22 i tako osvojila petu brončanu medalju u rukometu na Olimpijskim igrama. Sloveniji je četvrto mjesto najbolji rezultat do sada u ovom natjecanju
Vidi originalni članak

Španjolska je osvojila svoju petu brončanu medalju na Olimpijskim igrama pobjedom nad Slovenijom rezultatom 23-22. U susretu za treće mjesto Slovenija je veći dio utakmice bila bolji protivnik, no preokret u završnici gurnuo je Španjolce prema odličju.

Nijedna reprezentacija nije se uspjela odvojiti na značajniju prednost. U neizvjesnoj završnici, dvije minute prije kraja, Španjolska je povela s dva gola razlike pogotkom Alexa Dušebajeva, ali Jure Dolenec ubrzo je smanjio zaostatak iz sedmerca. Slovenija se potom obranila i imala napad za izjednačenje, no iako su Slovenci uzeli timeout kako bi dogovorili akciju, ona nije donijela produžetke.

OLIMPIJSKO FINALE Imamo recept za olimpijski desert: Dečki, donesite zlato!

Spora križanja prekinuo je prekršaj Španjolaca, a s dvije sekunde do kraja iz teške situacije pucao je Borut Mačkovšek, no Perez de Vargas je to lako obranio. Tako je Slovenija i drugi susret zaredom izgubila s jednim golom razlike, nakon što ju je Danska u polufinalu pobijedila 31:30.

Najbolji u redovima Španjolske bio je Aleix Gómez Abelló s pet golova, dok je Agustín Casado postigao četiri. Kod Slovenije, Dolenec, novi igrač našičkog Nexea, postigao je šest pogodaka (svi iz sedmeraca), dok je Blaž Janc upisao pet pogodaka.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Makeba 11.08.2024.

    Šteta ali i čestitke na igri

  • Marcel2005 11.08.2024.

    Dok su Slovenci nekad bili tu jugi nisu ni znali da se igra rukomet , nogomet kosarka , to je bilo rezervirqno za neke druge,

  • Nabocana do bola 11.08.2024.

    kako nema clanka gdje gledati nase rukometase na kojem programuni to

Komentiraj...
Vidi sve komentare