To je to što me zanima!

Španjolcima prijeti oduzimanje domaćinstva SP-a. Dali im i rok

Španjolski savez je jedan od najvažnijih u svijetu, ako ne i najvažniji i on mora imati predsjednika, rekao je jedan od direktora Fife, Emilio García Silvero
Vidi originalni članak

Španjolska, Maroko i Portugal domaćini su Svjetskog prvenstva 2030., uz tri utakmice koje će se odigrati u Južnoj Americi u čast stote godišnjice Mundijala u Urugvaju. Međutim, Španjolcima prijeti oduzimanje domaćinstva ako u skoroj budućnosti ne organiziraju demokratske izbore u kojima će birati novog predsjednika nogometnog saveza.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Sastanak je bio pozitivan. Ovo je problem koji postoji već godinu dana i mora se što prije riješiti. Španjolski savez je jedan od najvažnijih u svijetu, ako ne i najvažniji i on mora imati predsjednika. Fifa će na svojem kongresu 11. prosinca izabrati točna mjesta velikog događaja, a pritom više od 200 saveza mora dati povjerenje tom dugoročnom projektu. Da bi se to dogodilo, Španjolski nogometni savez mora imati predsjednika - rekao je jedan od direktora Fife, Emilio García Silvero

Da u krovnoj svjetskoj organizaciji misle ozbiljno potvrdio je i glavni tajnik Saveza Álvaro San Miguel:

- Samo tražimo da se omogući početak izbornog procesa. Dobili smo razna obećanja da će se to i dogoditi. Ponavljam, sastanak je protekao u pozitivnom ozračju i sa željom da se razriješe svi problemi - rekao je, dok je Uefin generalni direktor za integritet i regulaciju, Angelo Rigopoulos bio vrlo jasan i direktan:

- Situacija se mora što prije mora vratiti u normalu, a ako ne, kao što se dogodilo u drugim savezima, Fifa i Uefa će morati intervenirati - jasno je rekao. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare