To je to što me zanima!

Španjolci: Real Madrid našao je novog wunderkinda u Kustošiji. Borit će za njega s Arsenalom

Baye Coulibaly (18) novi je eksponat u momčadi hrvatskog trećeligaša, sudeći prema natpisima madridskog portala Defensa Central. Brončani s kadetskog SP-a na radaru je velikih klubova
Vidi originalni članak

Kustošija bi mogla postati rasadnik talenata za europske nogometne velikane. Prošle godine glasno je odjeknuo transfer Senegalca Mikayila Fayéa (20) u Barcelonu za pet milijuna eura, kojega su potom prodali u 10,3 milijuna eura u Rennes uz pravo prvokupa (i tu je Kustošija zaradila dio kolača), a Andy Bara ima novog eksponata iz Afrike.

Baye Coulibaly (18) stoper je malijske reprezentacije koji je prošle godine osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu do 17 godina u Indoneziji. Bara je reagirao i u veljači ga doveo iz njegova kluba Etoiles Mandéa za 500.000 eura, a ove sezone nastupio je triput u trećoj ligi i jednom u Kupu.

- Nikad neću zaboraviti taj trenutak s medaljom oko vrata, na početku karijere, na velikoj sceni. Znam da me želi mnogo klubova, nestrpljiv sam, ali u glavi mi je samo nastaviti raditi i uvijek biti na maksimumu - kazao je mladić.

Iako je tek zakoračio u seniorski nogomet, već je dospio na radar ni manje ni više nego - Real Madrida! Tako barem tvrdi portal Defensa Central. Šef skautske službe Juni Calafat navodno je bacio oko na otkriće iz Hrvatske koji može igrati kao stoper i obrambeni veznjak.

I nije samo Real zainteresiran za čudo iz Malija, tvrdi isti izvor. U igri su navodno i veliki premierligaški klubovi od kojih je Arsenal u prvom redu. Real bi tu utrku, piše Defensa Central, gotovo sigurno izgubio. Coulibalyjev ugovor s Kustošijom vrijedi tri godine.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • PumaPunku 10.10.2024.

    Ovo je nadrealno koje transfere jedan klub iz trece lige radi.... I to iz hrvatske

  • đuro kojotovski 10.10.2024.

    Bara je prije mjesec dana u podcastu govorio o ovom klincu te je usput spomenuo da u Africi ima nekoliko nogometnih akademija u kojima rade i njegovi skauti te mu je vrlo lako pronaći talente tamo.. kad čovjek ima mašineriju iza sebe, može sve.. a još kad pronađe klub s kojim će surađivati, na konju je..

  • crowal 10.10.2024.

    Kustošija u susjedstvu DINAMA, a oni kupuju tko zna gdje

Komentiraj...
Vidi sve komentare