To je to što me zanima!

Šokantna završnica: Cibona izgubila u zadnjim sekundama

Cibona je u Rusiji izgubila u prvoj utakmici četvrtfinala Fibina Europa kupa od Jeniseja 94-92. Uzvratna utakmica dvije momčadi igra se u srijedu u Zagrebu
Vidi originalni članak

Nebojša Joksimović pogodio je tricu s više od deset metara za produžetak, ali suci su trenutak ranije označili prekršaj, pa koš nije priznat. Slovenski je reprezentativac tako morao na liniju slobodnih bacanja, prvo je pogodio, drugo namjerno promašio, ali cibosi nisu uspjeli uhvatiti napadački skok te je Jenisej pobijedio 94-92 i poveo 1-0 u seriji četvrtfinala Fibina Europe kupa.

Toj je završnici prethodio pravi tricaški obračun jer je 24 sekunde prije kraja James Florence zabio tricu s devet metara za poravnanje na 91-91, a na drugoj je strani odgovorio Delroy James tricom tri sekunde prije kraja. Joksimovićev očajnički pokušaj Rusi su ipak spriječili pravovremenim prekršajem. No možda ključni trenutak dogodio se nešto više od minutu prije kraja kad je Kennedy zabio uz prekršaj Siriščevića, promašio dodatno slobodno bacanje, ali je Ante Žižić, pokušavajući skinuti loptu s obruča, zabio autokoš, pa je Jenisej postigao četiri poena u tom napadu te poveo 86-85.

- Razočarani smo rezultatom, ali mislim da smo dali 100 posto od sebe. Moraju nas opet pobijediti, tako da još nije gotovo. Nismo iznenađeni njihovom momčadi, dosta smo ih skautirali. Drugo poluvrijeme bilo je napetije, ali u ovoj utakmici smo naučili dosta jedni o drugima - rekao je James Florence nakon utakmice.

U ludom prvom poluvremenu palo je čak 115 koševa (58-57), a u trećoj četvrtini samo 25. Nitko ni u jednom trenutku nije imao dvoznamenkastu prednost, a vodstvo se izmijenjivalo čak 14 puta.

Ante Žižić završio je utakmicu s 28 koševa i devet skokova, Florence je zabio 17, a Filip Krušlin 12 uz devet asistencija i sedam skokova. Kod Rusa su najbolji bili Amerikanci Taylor (29) i James (20).

- Bila je ovo dobra utakmica i više napadačka. Ne mogu zamjeriti dečkima, a ostali smo rano bez Slavice koji je slomio prst. Igrali smo iznenađujuće dobro, osobito u drugom poluvremenu. Na kraju je Florence napravio jedan važan šut. Zbog ovakvih trenutaka volim košarku. Bili smo jako blizu, a oni su nam radili velike probleme. Taylor je sve pogađao, ali zaustavili smo ga u drugom poluvremenu. Ipak, nismo imali dovoljno koncentracije da završimo utakmicu. Čestitam Jeniseju, a čekat ćemo ih u Zagrebu da izjednačimo seriju - rekao je Mulaomerović.

Baš kao Cedevita dan ranije u prvoj utakmici polufinala ABA lige u Beogradu, Cibona je u Sibiru propustila veliku priliku, pa će u uzvratu u Draženovu domu iduće srijede tražiti pobjedu da bi izborila majstoricu i još jedan put u šest vremenskih zona udaljeni Krasnojarsk.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Judita👥 18.03.2016.

    ša ša šašavci:)

  • dudo04 16.03.2016.

    suci. trica + bacanje. a ,ne 2 bacanja

  • kamen1983 16.03.2016.

    nema od nas nista zadnji minut cedevita i cibona se tresu

Komentiraj...
Vidi sve komentare