To je to što me zanima!

Šokantan transfer iz Osijeka! Najbolji igrač otišao u Emirate

Darko Nejašmić, jedan od najboljih igrača Osijeka, odlazi u Sharjah iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Tamo će ga dočekati bivši dinamovac Maro Katinić
Vidi originalni članak

Kada je Osijek na zimu angažirao poznatog Portugalca Josea Bota na poziciji sportskog direktora, navijačima su se oči ozarile. Radio je fenomenalan posao u Benfici i Šahtaru gdje je dovodio talente koji su izrasli u sjajne igrače pa potom klubovima donosili milijunske iznose. Od njega se očekivali da donese i bijelo-plavima novu dimenziju. Ustroji skautsku službu, dovede igrače koji će Osijeku donijeti kvalitetu više i najbitnije, da prepozna talente koje bi izbrusili u omladinskoj školi i pretvorili u igrače koji će biti budućnost kluba. To je barem trebao napraviti, ali svega nekoliko mjeseci kasnije, slavonski klub urušava se kao kula od karata.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Botova transferna politika ispostavila se potpunom katastrofom. Angažirao je talijanskog trenera Federica Coppitellija, koji je bez iskustva u seniorskom nogometu, da se uči na Osijeku. Pojačanja koja je doveo pokazala su jako malo ili gotovo ništa, a s druge strane, rasprodaje svo blago koje Osijek ima u svlačionici.

Prodao je Ramona Miereza za tri milijuna eura uoči utakmica protiv Zire u trećem pretkolu Konferencijske lige pa je klub bez njega izletio iz Europe, a vjerojatno bi otišao i Anton Matković da je došla zadovoljavajuća ponuda. Momčad je skupila tek dva boda u pet kola HNL-a, a sada je tijekom reprezentativne stanke Boto priredio novi šok navijačima. 

Darko Nejašmić (25), ponajbolji igrač Osijeka, odlazi u Sharjah iz Ujedinjenih Arapskih Emirata! Pomalo šokantni transfer objavio je klub na društvenim mrežama, a u novoj sredini dočekat će ga bivši dinamovac Maro Katinić.

Hrvatski veznjak imao je ponudu Legije i još nekoliko europskih klubova, ali se u ranoj fazi svoje karijere odlučio na odlazak u Emirate što je iznenadilo sve. Ugovor mu je istjecao sljedećeg ljeta, no očito su i njemu dozlogrdila silna obećanja i neuspjesi na Opus Areni pa je odlučio podići sidro.

Nenad Bjelica doveo ga je u Osijek prije tri godine, prvo na posudbu, a potom ga je otkupio od Hajduka za milijun eura. U 113 utakmica zabio je osam golova i pet puta asistirao. Poraz od Hajduka bila mu je i posljednja utakmica u bijelo-plavom dresu. Osječani su tako na početku sezone ostali bez Nejašmića i Miereza, dvojice najvažnijih igrača, a uoči sezone govorili su kako je cilj plasirati se u Europu i biti konkurentan u HNL-u. Sjajno im je krenulo...

Idi na 24sata

Komentari 25

  • peto 05.09.2024.

    Od zime Red Bull Osijek

  • kajzanavek 05.09.2024.

    Sad će Hajduk imat igrača manje, u slijedećim međusobnim tekmama. 

  • KešićIsBack 05.09.2024.

    Sretno Neja .. i bez ljutnje ali kod novih vlasnika u ekipi i tako nebi imao mjesta 💪

Komentiraj...
Vidi sve komentare