To je to što me zanima!

Šok u BiH! Zvijezda se oprostila od reprezentacije pa napala oca: 'Laže i manipulira javnost'

Navijači su zadali posljednji udarac. Uvijek sam vjerovao da imamo najbolje navijače, ali nakon tisuća poruka mržnje, odlučio sam da više nemam razloga igrati za reprezentaciju, tvrdi Ahmedhodžić
Vidi originalni članak

Anel Ahmedhodžić (25), igrač Sheffield Uniteda, oprostio se od igranja za reprezentaciju Bosne i Hercegovine nakon 24 nastupa. U opširnom obrazloženju razjasnio je zašto više ne planira igrati za nacionalnu reprezentaciju pod vodstvom Sergeja Barbareza. Navijači su ga optužili da je lažirao ozljedu kako bi napustio reprezentaciju usred rujanskih utakmica Lige nacija. Bosna i Hercegovina je u prvom susretu poražena od Nizozemske rezultatom 5-2, dok su u drugom kolu odigrali 0-0 protiv Mađarske. Svoju odluku Ahmedhodžić je objasnio u otvorenom pismu.

U FORMI JE Susjedi pišu: Heroj Dinama bi mogao zaigrati za selekciju BiH

"Da nisam želio igrati za reprezentaciju jednostavno bih nazvao izbornika i rekao mu da ne dolazim. Otputovao sam u Eindhoven, odmah po dolasku rekao sam medicinskom osoblju da imam bol i loš osjećaj u koljenima, rekli su u redu i odveli me na ultrazvuk.

Nizozemska liječnica je na ultrazvuku vidjela malu ozljedu, a ja sam htio napraviti magnetnu rezonancu da se uvjerim da ništa nije slomljeno. Trenirao sam svaki dan i nikako nisam mogao sprintati. Na posljednjem treningu tamo sam odradio mali sprint i osjetio da se ozljeda pogoršala, ali je medicinski tim želio nastaviti raditi ono što je radio, i svakodnevno raditi sa mnom terapijski posao, što nije nimalo pomoglo.

Smatram da je reći da sam ‘sposoban za igru’ bez odgovarajuće provjere je vrlo neozbiljno i amaterski. Medicinski tim je i ranije smatrao da sam ‘sposoban za igru’ kada sam se ozlijedio prije utakmice u Luksemburgu i natjerali su me da sprintam prije te utakmice, što je rezultiralo ozbiljnijim ozljedama.

ZAMRŠENI ODNOSI Tenzije u susjedstvu: Igrač Borca odbio poziv u reprezentaciju BiH, umjesto stiže igrač Hajduka

Sada o mom “ocu”; nisam želio da ovo bude javno, niti smatram da treba biti javno, ali došli smo do točke kada se stvari više ne mogu ignorirati, no ovo je posljednji put da se na ovaj način o ovome ovako oglašavam. Jedino što kao sin bilo tko želi od svog oca je podrška i ponos. Nažalost ja sam toga dobio jako malo".

Mirsad Ahmedhodžić javno je u više navrata kritizirao sina s kojim tvrdi da nije u kontaktu više od godinu dana. Sinu je zamjeria loš utjecaj Marijane Cecilije, koju krivi za loše odnose s igračem.

"Ono što sam dobio većinu vremena bile su manipulacije, laži, prevare i skoro svakodnevno maltretiranje. To je tip muškarca koji pokazuje svoju “moć” nad ženama, ali nikada nije imao m**a da se suprotstavi drugom muškarcu. S majkom imam jako dobar odnos, podržavam je financijski, tako da kada on kaže da me nije briga za roditelje je čista laž. To nije muškarac.

Veoma sam razočaran, ali nisam iznenađen što je došlo do ovoga. Nikada nisam želio da to bude javno, ali kada imaš oca koji te aktivno pokušava kontrolirati, gurnuti prema dolje i oštetiti tvoju reputaciju, morao sam to učiniti.

NOVI POČETAK Bivši hajdukovac autostopom je putovao na treninge u Opuzen. Promijenio je reprezentaciju...

Nekada sam mislio da imamo najbolje navijače, koji nas igrače uvijek podržavaju kada pobjeđujemo, remiziramo ili gubimo. Uvijek glasni i raspjevani. Ali, nažalost, nakon prošlog tjedna, ovako napasti moj osobni život? Tisuće poruka koje govore sve najgore stvari koje možete zamisliti? Kao što sam rekao, najveći razlog zbog kojeg sam odlučio igrati za BiH je bio naš narod.

Sada više nemam razloga dolaziti i igrati. Mnogo toga nije u redu u reprezentaciji, ali nisam mislio da ću stati zbog navijača. Nemam ego, ne mislim da sam ‘Sergio Ramos’, ne želim nikakav poseban tretman, cijenim svoj mir u životu i ovo dramsko s***e se događa previše puta, nemam energije i volje da se nastavi s ovom dramom. Najljepše sjećanje, nakon rođenja mog sina, bilo je to što sam prvi put čuo nacionalnu himnu na mojoj prvoj utakmici protiv Sjeverne Irske. Odlučio sam u bliskoj budućnosti ne nastupati za nacionalni tim. Suigračima i novom stručnom stožeru želim sve najbolje”, poručio je Ahmedhodžić.

Ahmedhodžić je rođen u Malmöu, Švedska, a prije Sheffielda igrao je za Nottingham, Malmö, Hobro i Bordeaux. Sheffield United trenutačno ne stoji najbolje u Championshipu s osvojenih šest bodova u četiri utakmice.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Kegla💪🏻 11.09.2024.

    Sve repke u susjedstvo Hrvatske su trecerazredne kvalitete i pogotovo organizacije osim Slovenije koja ima dobru organizaciju i jednog top igraca,ali ni oni nisu ni do koljena Hrvatskoj

  • Jim_my 11.09.2024.

    za ovog nitko nikad nije čuo, kog zaboli?

  • Minas Tirith 11.09.2024.

    a to što sam ja odigrao mađ-bih oba daju gol ?? to te nije briga😁

Komentiraj...
Vidi sve komentare