To je to što me zanima!

Slovensko čudo Tadej Pogačar treći put osvojio Tour de France

Pogačarova dominacija ovim 111. izdanjem bila je potpuna tijekom tri tjedna otkako je napustio talijansku Firencu. Lider momčadi UAE uzeo je žutu majicu vodećeg četvrtog dana utrke i više je nije ispuštao
Vidi originalni članak

Slovenski biciklist Tadej Pogačar osvojio je u nedjelju treći Tour de France novom etapnom pobjedom, njegovom šestom u ovom 111. izdanju. Pogačar je proslavio svoju treću pobjedu na Touru u karijeri, nakon 2020. i 2021. Usto ima i dva druga mjesta iz 2022. i 2023., a postao je i osmi vozač u povijesti biciklizma s pobjedama na dvije najveće trotjedne utrke na svijetu, Giru d'Italia i Touru u istoj godini. Do pobjede na Giru u svibnju je stigao sa šest etapnih pobjeda, a to isto je učinio i u na Touru.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U zadnjoj etapi, nedjeljnom kronometru između Monaca i Nice, dugačkom 33.7 kilometara, Pogačar je stigao i do šestog etapnog slavlja na Touru.Slovenac je u kronometru pobijedio Danca Jonasa Vingegaarda za 1 minutu i 3 sekunde, a u konačnom poretku Vingegaarda je ostavio 6:17 minuta, a Belgijanca Remca Evenepoela čak 9:18.

Pogačarova dominacija ovim 111. izdanjem bila je potpuna tijekom tri tjedna otkako je napustio talijansku Firencu. Lider momčadi UAE uzeo je žutu majicu vodećeg četvrtog dana utrke i više je nije ispuštao, ubijajući svaku neizvjesnost, da bi završio sa šest etapnih pobjeda.

Ovom trećom krunom osvojenom u dobi od 25 godina pridružio se trojici vozača na listi Tour de Francea - Louisonu Bobetu, Gregu Lemondu i Philippeu Thysu. Po pet pobjeda na Touru imaju četiri prvaka - Eddy Merckx, Bernard Hinault, Jacques Anquetil i Miguel Indurain.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Antimor 22.07.2024.

    Bravo susjed! Ostaviti Vingegaarda na kronometru više od minute!? Čudo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare