To je to što me zanima!

Slovenci: Poznati biznismen iz Srbije želi preuzeti HNK Goricu. Dinamov član uprave u Slaven?

Milan Mandarić zainteresiran je za kupnju Gorice, tvrdi slovenski portal Nogomania. Radi se o tajkunu rođenom u Lici koji je bio vlasnik triju engleskih klubova. Darko Podnar mogao bi pak iz Dinama put Koprivnice
Vidi originalni članak

Milan Mandarić (86) u igri je za preuzimanje hrvatskog prvoligaša Gorice, piše slovenska Nogomania komentirajući najave predsjednika Nenada Črnka u četvrtak kako će klub uskoro dobiti novog vlasnika u milijunskoj investiciji.

Godišnje je za stabilno funkcioniranje kluba u HNL-u, prema Črnkovoj procjeni, potrebno od četiri do pet milijuna eura, a mogao bi ih osigurati poznati srpski biznismen koji je gradio poslovno carstvo u Sjedinjenim Državama i Velikoj Britaniji.

POGLEDAJTE VIDEO: Lokomotiva - Gorica 2-0

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Mandarić se nedavno povukao iz Vojvodine gdje je bio potpredsjednik, ali nije imao utjecaj na vođenje kluba. Odlučio se za novi izazov i otkrio kako su ga kontaktirali iz niza zemalja. Jedna od njih mogla bi biti i Hrvatska, tvrde Slovenci.

Gorica je ovaj tjedan dobila novog trenera Marija Carevića koji se sporazumno rastao sa Šibenikom i naslijedio Rajka Vidovića. Za pomoćnika je doveo Slovenca Denisa Mojstroviča.

Milan Mandarić rođen je u Lici, bio je vlasnik engleskih klubova Portsmoutha, Leicestera i Sheffielda, a posljednja mu je akvizicija bila ljubljanska Olimpija, gdje je dao otkaz Igoru Bišćanu iako je osvojio duplu krunu. Svojevremeno su ga zvali da uloži novac i u Hajduk.

Iz uprave Dinama u Slaven Belupo?

Goricu ove sezone čeka i postupak preoblikovanja iz udruge građana u dioničko društvo, a istim putem krenut će i Slaven Belupo iz kojega su se povukli Zvonimir Šimunović i Aleksandar Aleksovski. Njega bi na mjestu direktora trebao zamijeniti iskusni klupski menadžer Darko Podnar (44), aktualni član uprave Dinama čiji se odlazak spominje od promjene vodstva u Maksimiru. O tome su pisala i 24sata.

Podnar je prije desetak godina spašavao posrnulu Istru nakon odlaska Michaela Glovera, nakon čega su u klub ušli španjolski ulagači. U Dinamo je došao na preporuku Krešimira Antolića, a u Koprivnici bi mogao biti prijelazno razdoblje do potencijalnog dolaska novih partnera i investitora.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Dado1511 18.10.2024.

    Kako znaš da je to novi investitor u Gorici? Napisao neki glupi novinar? Osim toga gdje bi bila Gorica da nema Črnka...., a na kraju kad mi ti komentira purger iz grada koji nije u RH boli me ona stvar. Idi u Bosnu pa tamo seri.

  • purgersirokibrijeg 18.10.2024.

    Hajduku Rusi,Gorici Srbi,ma črnko bi prodao cjeli grad da zaradi 1000 eura.On je i doveo klub u propast.Kad je VG ušla u prvu ligu zapadna tribina uvjek bila puna.Obitelji dolazile dok građani nisu uvidjeli tko kupi maslo.Sada više gledatelja u VIP loži,šljakera koji imaju gratis ulaznice i zaštitara druga klema i neke udrugice branitelja nego ostalih gledatelja koji bude u prosjeku oko 100.Treba strani kapital,ali otjerati kompletnu sadašnju upravu i možda krene klubu i vrate se gledatelji.Nije grad digao ruke nego ne želi plaćati lopovluk.Za par godina nisu bili u stanju travnjak obnoviti,ali su VIP ložu sredili.

  • Bayern iz Koprivnice 18.10.2024.

    natamburaš dinamo i onda ti politika ubaci njigovog čovjeka u klub pa postaneš uz rijeku,šibenik,lokomotivu,varaždin,osijek njihova filijala,drugačije im ne ide i ne gine po 4 komada kao kod Bayerna iz Koprivnice

Komentiraj...
Vidi sve komentare