To je to što me zanima!

VIDEO Skulpture slavnih Hrvata osvanule u centru Neuruppina!

​​​​​​​ U centru grada izložene su skulpture Dražena Petrovića, Marca Pola, Nikole Tesle, Slavoljuba Penkale, Ivana Meštrovića i Ruđera Boškovića, a u Neuruppinu se i dalje ne osjeća kako sutra počinje Euro...
Vidi originalni članak

Hrvatska turistička zajednica u petak će u gradskoj galeriji u Neuruppinu napraviti izložbu fotografija "Doživi Hrvatsku" u sklopu koje će brojni posjetitelji moći pobliže doživjeti hrvatske krajolike i turističke atrakcije Lijepe Naše. Uzvanike će pozdraviti direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, veleposlanik RH u Njemačkoj Gordan Bakota, kao i gradonačelnik Neuruppina Nico Ruhle.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Glavni gradski trg u Neuruppinu od četvrtka krase i skulpture hrvatskih velikana, dobro poznatih imena cijelom svijetu. Tako se među šest najznačajnijih Hrvata u povijesti na Schulplatzu nalaze košarkaš Dražen Petrović, izumitelj Nikola Tesla, istraživač Marco Polo, inženjer Slavoljub Penkala, kipar Ivan Meštrović i matematičar Ruđer Bošković.

Ipak, dosta je čudno što će se cijeli event održava baš na dan kad "vatreni" nakratko napuštaju Neuruppin. Hrvatska nogometna ekspedicija sutra će se u jutarnjim satima zaputiti u Berlin, tijekom dana na Olimpijskom stadionu odraditi press-konferenciju i trening, a onda ih u subotu na istom mjestu očekuje otvaranje Europskog prvenstva.

U Neuruppinu se još ne osjeća čar Europskog prvenstva, u ovom gradiću još nitko nije zaluđen nogometom. I šetajući gradom nemate dojam kako sutra počinje najveća nogometna manifestacija u Europi. Bez obzira što je na glavnom gradskom trgu, uz skulpture hrvatskih velikana i nekoliko kockasto obojenih kućica, već pripremljen veliki videozid na kojem će navijači moći pratiti sve događaje s Eura.

Srećom, u Berlinu je potpuno drugačija priča, hrvatski navijači već su strateški zauzeli najvažnije kafiće u centru, glavni grad Njemačke u petak će biti obojen konckicama. I već se tad u gradu očekuje oko 50.000 Hrvata. A o suboti ne treba ni pričati, to će biti jedna od najvećih fešta hrvatskih navijača u povijesti. Nešto slično kao u Berlinu 2006., u Beču 2022. ili Rotterdamu 2023. godine. Ludnica!

Idi na 24sata

Komentari 3

  • VilaVelebita2001 13.06.2024.

    Odlicna ideja za promidzbu Htvatske. Bravo HTZ.

  • galadriel1 13.06.2024.

    “Nikola Tesla je srbin” za 3, 2, 1….

Komentiraj...
Vidi sve komentare