To je to što me zanima!

Škoti preplavili centar Zagreba: Volimo Hrvate, nikad ne radimo probleme i došli smo se zabaviti

Škotski navijač čak i humanitarno djeluju. Ove godine donirali su udruzi Krijesnice, koja pomaže djeci oboljeloj od malignih bolesti, te su kupili vozilo za prijevoz invalida u Požegi...​
Vidi originalni članak

Policajaca je u središtu Zagreba bilo na svakom koraku. Doslovno. I u sunčano subotnje jutro, dok su mladići postavljali ograde i pozornicu za Zagrebački maraton, od Manduševca do spomenika banu Jelačiću, a zvukovi gajdi još nisu dopirali. Bilo je rano.
Škotski navijači počeli su, vjerovali ili ne, u Zagreb pristizati još prije desetak dana!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Neki su došli na utakmicu Dinama i Monaca i ostali do okršaja reprezentacija, nekoliko stotina hodalo je u kiltovima središtem grada tijekom srijede i četvrtka, a u petak je njih više od tisuću već došlo u našu metropolu. Najmiroljubiviji navijači, kako ih vole zvati, i ovaj su put donijeli dašak pravog nogometnog prijateljstva, onog koje nam toliko fali kad gledamo mučne scene huliganskog orgijanja na stadionima.

GRAD POD OSIGURANJEM FOTO Policija okupirala centar Zagreba uoči susreta 'vatrenih'

- Hrvatska će pobijediti, a mi smo se došli zabaviti! Zašto lagati, imate bolju momčad, bolje igrače..., a mi bolje navijače - pričao nam je veselo Craig.

Volimo upoznati lokalno stanovništvo, kulturu, običaje, hranu..., nabrajali su. Iako su neki od njih već treći put u 24 godine u Zagrebu. I u kvalifikacijama 2000. i 2013. došlo ih je nekoliko tisuća i nikakvih, ni najmanjih problema nije bilo.

ZAGRIJAVANJE ZA OKRŠAJ VIDEO Ori se pjesma hrvatskih navijača u centru, 'kockasti' i škotski dresovi preplavili grad

- Zabavljamo se, bučni smo, ali nikad ne radimo probleme. Volimo druge navijače, posebno hrvatske - rekao je pjevač i tekstopisac Ted Christopher, koji već 20 godina putuje s Tartan Armyjem, navijačkom skupinom škotske reprezentacije, koja to ime nosi od 1997., a od 2013. ima i podružnicu u Hrvatskoj.

I ne samo da ne rade probleme, nego i humanitarno djeluju. Ove godine donirali su udruzi Krijesnice, koja pomaže djeci oboljeloj od malignih bolesti, te su kupili vozilo za prijevoz invalida u Požegi.

ATMOSFERA SE ZAGRIJAVA FOTO 'Kockice' i kiltovi ispunili grad: Zagreb prepun navijača!

- Kliknuli smo si jer oboje volimo nogomet, nedavno smo se vjenčali i ovo nam je drugi medeni mjesec - radosno su govorili Mary i Robert, par koji je debelo zagazio u 60. godine života, pa nazdravili pivom u središtu Zagreba.

Da, svi su bili u kiltovima, ali dobar dio njih i u dresovima pola škotskim, pola hrvatskim. Jedino na južnu tribinu maksimirskog stadiona nisu smjeli unositi jedan detalj s tradicionalne nošnje - džepni nožić, koji stoji u čarapi. Nema veze, nisu radili problem zbog toga, shvatili su. Njima je ionako važno samo dobro se zabaviti. A u Zagrebu su to uspjeli. Treći put u 24 godine.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • Šipumiloma 12.10.2024.

    Da, doživljavaju nas kao zaostalu jadnu državu. Što i jesmo!

  • zelov11 12.10.2024.

    Nisu o tom pricali zataskavali da vas bbb ne sramote

  • zelov11 12.10.2024.

    Kao vi zadnji put kad se igralo 20 huligana pretuklo zenu muza i djete na cvjetnom trgu. Govnaru.

Komentiraj...
Vidi sve komentare