To je to što me zanima!

Skočić bocnuo HNS: 'Nastanu priče pa se ignoriraju činjenice'

Skočićeva smjena na mjestu izbornika U21 reprezentacije stigla je nakon niza neuvjerljivih rezultata. Presudila su mu dva poraza zaredom, od Irske (2-3) i Švedske (2-5). Hrvatska još ima šanse izboriti Euro
Vidi originalni članak

Hrvatska U21 reprezentacija ima novog izbornika. To je Ivica Olić (44), donedavni pomoćnik Zlatku Daliću u seniorskoj vrsti i legendarni hrvatski napadač koji je godinama predvodio napad "vatrenih".

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Olić je na čelnoj poziciji malih "vatrenih" zamijenio Dragana Skočića (55). Riječanin je s HNS-om dogovorio sporazuman raskid suradnje, no osjeti se gorčina koja je ostala nakon rastanka.

Skočić: Priče su ponekad bitnije od činjenica

Skočić je smijenjen odlukom HNS-a, a njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

- Želim puno sreće mom nasljedniku, novom izborniku Hrvatske U -21 reprezentacije Ivici Oliću! Sporazumno sam dogovorio raskid ugovora s HNS-om i na to nemam nikakvih zamjerki. Hrvatska u kvalifikacijama za EP ima jedan poraz, isto kao i prvoplasirani Portugal i jednu utakmicu manje od Portugala. Ima jedan bod manje od Grčke i dvije utakmice manje od Grka. Sljedeće četiri utakmice su kući, nakon đto smo sve utakmice u grupi odigrali u gostima. Dakle, i Portugal i Grčka dolaze kod nas, kao i Farski otoci i Andora - napisao je Skočić na Facebooku i dodao:

- Pozicija za nastavak kvalifikacija je dobra. Ponekad priče u medijima su bitnije od činjenica, iako nastaju na temelju nekih činjenica. Ali kad nastanu priče, počinju se ignorirati činjenice koje ne govore u korist priče.

Skočića koštao niz loših rezultata

Odluka HNS-a je stigla nakon niza neuvjerljivih rezultata hrvatske mlade selekcije. Hrvatska U21 izgubila je posljednje dvije prijateljske utakmice protiv Irske (2-3) i Švedske (2-5), na to su se pridodali i rezultati prijašnjih susreta.

Hrvatska je u devet ranijih susreta ispala s Eura nakon samo jednog osvojenog boda. Skočićevi izabranici izgubili su od Španjolske (0-1) i Ukrajine (0-2) te remizirali protiv Rumunjske u utakmici u kojoj nije bilo golova. Dakle, mladi "vatreni" nisu uspjeli postići gol na Europskom prvenstvu.

Hrvatska još ima šanse za plasman na Euro

Uslijedila je pobjeda na Farskim Otocima 4-2 i remi protiv Grčke 2-2 te dvije pobjede nad Bjelorusijom 2-0 i 1-0. Zatim i pobjeda protiv Andore 3-0 i činilo se da je Hrvatska konačno uhvatila ritam. No, visok poraz protiv Portugala 5-1 i porazi u dvije prijateljske zaredom upalili su alarm. A kada se sve stavi na papir, od 11 utakmica Skočić je pobijedio tek Andoru, Farske Otoke i dva puta Bjelorusiju. I usput je njegova momčad primila 24 komada.

Ipak, kvalifikacije nisu gotove i Hrvatska još ima šansu izboriti nastup na idućem Europskom prvenstvu. Dva puta će biti domaćin Farskim Otocima u rujnu pa Portugalu, što će, vrlo vjerojatno, biti ključna utakmica u borbi za prvo mjesto i plasman na Euro.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • SS paranormal 02.07.2024.

    I "ponizni" nema rezultat ali ima 1,5 miliona razloga da ostane

  • Prki 02.07.2024.

    Činjenica je da nisi ku... napravio i unazadio nam mlade za 5g, to su činjenice.

  • global 02.07.2024.

    Ovo je solidna pozicija za Dalića

Komentiraj...
Vidi sve komentare