To je to što me zanima!

Skautski ekspert oduševljen Vuškovićem: On je igrač koji ima kapacitet za Real Madrid

Kada bude imao 18 godina, nisam siguran hoće li biti spreman za Premier ligu. Možda bi, poput brata, trebao otići u Njemačku kako bi skupio još iskustva, rekao je Bart Tamsyn
Vidi originalni članak

Bivši biser Hajduka, Luka Vušković (17), kojeg je kupio Tottenham, briljira na posudbi u belgijskom Westerlou. Mladi hrvatski stoper i standardni reprezentativac U21 "vatrenih" postao je prvi strijelac momčadi s četiri postignuta pogotka, izjednačen s Matijom Friganom (21). Uz golove, Vušković je u deset nastupa upisao i jednu asistenciju, a svojim igrama pomogao je momčadi da se izbori za šesto mjesto na ljestvici.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

'On je igrač za Real Madrid'

Njegove igre privukle su veliku pažnju te su povećale očekivanja navijača Tottenhama, koji su ga pratili još prošle sezone dok je igrao za Radomiak Radom u Poljskoj. Vušković je bio i tema na YouTube kanalu Transfermarkta, gdje je o njemu govorio Bart Tamsyn, glavni čovjek Transfermarkta za Belgiju i bivši skaut Club Bruggea.

LUKA BRILJIRA Tata Vušković: Sa suprugom i Marijem nakon dugo vremena gledao sam Luku, igrao je sjajno

- Zaista vjerujem u njega. Gledao sam ga kad je imao 15 godina i odmah sam znao da će biti veliki potencijal za budućnost. Vjerujem da ima kapaciteta igrati za klub kao što je Real Madrid. Naravno, još mora napredovati, posebno u donošenju odluka. Već sada ima preko 50 utakmica na seniorskoj razini, a kroz vrijeme će imati još više. Njegovo će se tijelo dodatno razviti, a u Premier ligi će naučiti bolje koristiti svoju snagu u duelima. Kad ojača i stekne više iskustva, bit će vrhunski igrač - rekao je Tamsyn.

Autori koji prate mlade talente već su počeli isticali da je Vuškovićev talent na razini Lenyja Yora, Francuza koji je ovog ljeta stigao u Manchester United za 62 milijuna eura.

SKROMNI HRVAT Mladi hrvatski stoper oduševio na terenu i izvan njega: Nisam sretan, osvojili smo samo bod

- Westerlo je doveo igrača iz Galatasaraya (Emina Bayrama, op. a.) za četiri milijuna eura, no Vušković je sa svojih 17 godina lider obrane. Osjeća se ugodno u toj ulozi i već preuzima ulogu vođe unatoč svojoj mladosti. Kada vidi prostor i priliku, iskoristit će ih.

'Najbolje da ode u Bundesligu'

Sljedeće sezone Vušković će imati priliku nametnuti se u Tottenhamu, a Tamsyn je dao savjet o njegovoj daljnjoj karijeri.

- Trenutno igra u jednoj od top 10 europskih liga, i to u obrani s četvoricom i petoricom igrača. Kada bude imao 18 godina, nisam siguran hoće li biti spreman za Premier ligu. Možda bi, poput brata, trebao otići u Njemačku kako bi skupio još iskustva.

HRVAT JE HIT VIDEO Luka Vušković oduševio protiv Beerschota, društvene mreže gore! Pogledajte što pišu

Tamsyn nije usporedio Vuškovića s Yorom, koji je s 18 godina napravio rekordan transfer za obrambenog igrača, nego ga je usporedio s Tobyjem Alderweireldom, zahvalnim stoperom Spursa.

- Toby Alderweireld uglavnom je igrao na desnoj strani obrane, uvijek je gledao prema naprijed, imao je odličan ubačaj i dodavanje prema napadačima. Bio je izvrstan u igri glavom, smiren u obrani i vođa. U kontekstu Tottenhama i Belgije, to bi bila dobra usporedba - zaključio je Tamsyn.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • zagorac2 10.10.2024.

    u Hajduku sve samo igraci za Real, MC, Barcelonu i slicno, sve super skoro ko i onaj Bijuk ili Pijuk, kak se vec zove kojega je Jakobulsit prodaval za 20 milijuna eura

  • učo74. 10.10.2024.

    Kao i Palaversa za City ili Letvica za golmana tog istog Reala

  • Marson 09.10.2024.

    Hajdukova škola!

Komentiraj...
Vidi sve komentare