To je to što me zanima!

Skandal zatresao teniski svijet! Sinner bio pozitivan na doping

Talijan je svjetski broj jedan, a pozitivan nalaz iz Indian Wellsa je potvrđen i Sinner je priznao krivnju. Ipak, suspenziju neće dobiti već će mu biti oduzeti bodovi s turnira u Kaliforniji, kao i novčani iznos koji je osvojio
Vidi originalni članak

Prvi tenisač svijeta Talijan Jannik Sinner (23) pao je na doping testu u ožujku ove godine za vrijeme ATP Mastersa u Indian Wellsu gdje je dogurao do polufinala. Dodatna analiza ustvrdila je da je Sinner bio pozitivan na nedopuštenu supstancu clostebol, što je tenisač saznao i ranije, no kako je imao pravu na žalbu vijest nije izlazila u javnost ranije.

Vijest je objavila ITAI (International Tennis Integration Agency), a izvještaj neovisne istrage o njegovom pozitivnom testu objavio je i sam Sinner na društvenim mrežama.

Ipak, Talijan i najbolji tenisač svijeta na ATP rang ljestvici izbjegao je suspenziju i za korištenje ilegalne supstance bit će mu oduzeti bodovi osvojeni na Indian Wellsu.

Razlog je što je prihvatio krivnju, ali istaknuo da nije svjesno konzumirao nedopuštena sredstva s tim da mu je u organizmu pronašena vrlo mala količina, manje od milijarditog dijela grama. To je Svjetska teniska doping agencija uvažila. Uspio je dokazati da nije bio svjestan da je unutar spreja za bolove kojeg je koristio njegov fizioterapeut bila zabranjena tvar pa je na taj način izbjegao suspenziju.

Uz bodove s Indian Wellsa bit će mu oduzet i novčani iznos s turnira u Kaliforniji.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • NenadZG 21.08.2024.

    Zar zbila fizioterapeuti ne znaju što rade????

  • GF1 Goran 21.08.2024.

    Pravila nisu za sve ista, kako kome odgovara. Da je hrvat bile bi 4 godine vjerovatno

  • RREAL MADRID 21.08.2024.

    Čilića, Šarapovu i Halep skoro iz tenisa izbacili, a ovdje očito ne vrijede jednaka pravila za sve i ovo mu je još drugi put ove godine da pada na doping testu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare