To je to što me zanima!

Skandal u tenisu: Gojo je odbio pružiti ruku predsjednici Saveza i izvrijeđao je? Zato je odstupila

Skupština na kojoj će se izabrati novi predsjednik Hrvatskog teniskog saveza zakazana je za 16. listopad, ali već se zna tko će biti izabran. Riječ je o bivšem ministru financija Zdravku Mariću
Vidi originalni članak

Skandal potresa Hrvatski teniski savez (HTS), a u središtu su Borna Gojo i sada već bivša predsjednica Nikolina Babić. Prema pisanju Nacionala, razlog sukoba leži u zalaganju reprezentativaca za izgradnju dugogodišnje planiranih teniskih terena u Splitu. Kako bi uvjetovali da se projekt zaista izgradi, igrači su navodno bili spremni bojkotirati nastup na pretkvalifikacijskom dvoboju Davis Cupa 13. i 14 .rujna.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ipak, tenisači su stigli u Varaždin na pretkvalifikacijski dvoboj protiv Litve, ali tamo je sukob eskalirao. Borna Gojo odbio je pružiti ruku predsjednici Babić, objasnivši kako se ne želi rukovati s "prevarantima i lažovima". Predsjednica je pokušala smiriti situaciju i otišla je u svlačionicu razgovarati s njim, ali je Gojo tada dobacio: "Ovdje toliko smrdi da ne mogu ostati u prostoriji", tvrdi Nacional.

NAKON ŠEST GODINA Nikolina Babić povukla se s pozicije predsjednice HTS-a

Prema istim izvorima, Babić je nakon toga izjavila: "Što meni ovo treba?" te podnijela ostavku na mjesto predsjednice. Novi predsjednik HTS-a bit će izabran na sjednici skupštine zakazanoj za 16. listopada, a već se zna da će izabran biti bivši ministar financija Zdravko Marić.

DOBAR START U VARAŽDINU Uvjerljivi Borna Gojo donio je Hrvatskoj vodstvo u Davis Cupu

Sukobi nisu samo na vrhu saveza, nego i unutar tima. Borna Ćorić kritizirao je izbornika Velimira Zovka jer ga nije zaštitio od novinarskih špekulacija koje su sugerirale da više ne želi igrati za reprezentaciju.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Trister 11.10.2024.

    Tko je Borna Goja i što je on napravio u tenisu da bi njegove mišljenje uopće išta vrijedilo?

  • mislim 11.10.2024.

    Dok pobjede jedan meč već su zvijezde i najpametniji

  • Doktor Petkovi ć 11.10.2024.

    Goju izbaciti...

Komentiraj...
Vidi sve komentare