To je to što me zanima!

Skandal u Švicarskoj: Skijašku reprezentaciju Hrvatske izbacili s priprema! 'Kršili su pravila'

U Zermattu smiju trenirati samo juniori, a inspekcija je ustvrdila da su među njima bili i sportaši s elitnim statusom. 'Ma uhvatili su Tvrtka Ljutića, koji nije nikakav elitni skijaš, ali trener je pogriješio što ga je pustio na stazu', kaže Pavlek
Vidi originalni članak

Hrvatski skijaški savez i svi naši skijaši potjerani su iz ljetnog trening-kampa u Zermattu zbog kršenja lokalnih pravila.

Naime, Zermatt je kao odgovor FIS-u koji je izbacio njihovu utrku iz kalendara odlučio da na treninge u skijalištu mogu dolaziti samo juniorski skijaši dok su za seniore strogo zabranjeni!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hrvatski skijaški savez je naručio stazu za juniore, no inspekcija "domaćina" ustvrdila je da je među njima bio i sportaš s elitnim statusom, profesionalac koji se natječe u Europskom kupu. Također su ustvrdili da se najmanje jedan senior spustio stazom i hrvatskim skijašima zabranili su daljnje treninge. Uključujući i juniore.

Pavlek: Kazna je prestroga

- Hrvati su od nas naručili stazu za juniore, ali smo otkrili da su među njima i natjecatelji s elitnim statusom. Zbog toga smo ih odmah izbacili i zabranili im daljnje treninge - rekao je Markus Hasler, izvršni direktor tvrtke Zermatt Bergbahnen koja upravlja skijalištem.

Stigla je i reakcija iz našeg saveza.

- Mi smo prijavili juniore, imamo jednu trening grupu u kojoj su juniori i Tvrtko Ljutić (Zrinkin brat, nap. a.), malo stariji junior, nije nikakav elitni skijaš. Vozio je dvije utrke Europskog kupa, nije osvojio ni bod, niti je ikad primirisao Svjetskom kupu. On se spuštao drugom stazom i trener je napravio pogrešku i pustio ga je na glavnu stazu. Ulovila ga je kontrola - rekao je direktor skijaškog saveza Vedran Pavlek i dodao:

- Ali kazna da nam zabrane treninge ovdje do kraja godine je prestroga. To je kao da se neka sportska ekipa vozi u vlaku i ulove jednog, ne bez karte, nego s krivom kartom i onda zabrane svima vožnju vlakom cijele godine. Imamo jasne dokaze, video i foto materijale, ekipa koje su imale starije skijaše, ali nažalost ne vrijede ista pravila za sve.

Hrvatska reprezentacija napustila je švicarsko skijalište i pripreme će nastaviti negdje drugdje.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • simplicije23 23.07.2024.

    Ne vjerujem da su naši prekršili neka pravila, jer mi inače ne kršimo pravila ...

  • NenadZG 23.07.2024.

    Skandal? Nema veza s skandalom nego s pravilima i nsposobnosti Pavleka.

  • the.king 22.07.2024.

    nije ti to HR.. tu zakoni i pravila nesto znace

Komentiraj...
Vidi sve komentare